Loading...

Alles voor 't heerlijk avondje

Vol verwachting klopt ons hart! Op 5 december is het tijd voor een avondje genieten: het feest voor jong en oud. Met ons speciale assortiment van lekkernijen zoals pepernoten, gevulde speculaas, marsepein en die onweerstaanbare chocoladekruidnoten is het feest compleet. Ook hebben we geweldige recepten, zodat het écht een heerlijk avondje wordt. Geniet ervan!

Heerlijk avondje gourmetpret

Alles voor gourmet >

Zelf kruidnoten bakken

Bekijk de video >

Bakken met speculaas

Bekijk recepten >

Mmm... dat wordt smullen

Meer recepten voor 5 december

Handige lijstjes voor 't heerlijk avondje

Bestel je Sint boodschappen online

Druk in de weer met cadeautjes, surprises en gedichten voor 5 december? Dan bezorgen wij de Sint boodschappen graag bij je thuis. Dan hoef jij niet te sjouwen met de boodschappen.

Meer over online Sint boodschappen bestellen

Zijn het nou kruidnoten of pepernoten?

Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen kruidnoten en pepernoten? We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen deze twee decemberlekkernijen. In de structuur, de vorm én de smaak.  

Bekijk de verschillen

Versieren maar: glamour letter en discokruidnoten

Oh kom maar eens kijken! Zo maak je echt iets bijzonders van je Sint-snoepgoed. In deze video laten we zien hoe je een glamour crispletter en dubbele discokruidnoten maakt. Leuk om te doen en bijna te mooi om op te eten. En als het even iets minder mag met het snoepen, dan kun je ook een leuke kleurplaat van discokruidnoten inkleuren. 

Bekijk de video Download de kleurplaat >

Jumbo chocoladelettertjes

Op zoek naar een kleinigheidje voor iemand, maar wil je eens iets anders geven dan een traditionele chocoladeletter? Met deze vrolijke mini-chocoladereepjes kom je verrassend uit de hoek. Ideaal voor de kleinere beurs of als je niet te veel wil snoepen. Ook leuk: breng met meerdere letter-reepjes een boodschap over en laat de ontvanger het juiste woord puzzelen.

Hartverwarmende chocolademelk

Meer chocolademelk recepten

Lekkers van karton

Deze surprises lijken zo echt, dat je er bijna je tanden in zou zetten. Hier ga je zeker indruk mee maken. Belangrijke tip: print de werktekeningen op A3-formaat. Voor wie ga jij zo'n lekkere surprise maken?

Appelsurprise

Benieuwd hoe je deze fris & fruitige surprise maakt? Ontdek het zelf. Appeltje eitje. 

Download de werktekening >
Surprise ijsje

Het beste idee ooit: ijs dat niet smelt én waar ook nog iets leuks in verstopt zit. 

Download de werktekening >
Papieren bagel

Voor de liefhebbers van bagels: deze rijkbelegde bagel is haast niet van echt te onderscheiden.

Download de werktekening >
Papieren taart

Bij een feestdag hoort taart. Versier 'm met levensechte slagroomtoefjes.

Download de werktekening >
Shampoofles van papier

Dé surprise voor de ijdeltuit: een fles shampoo gehuld in zeepbellen. 

Download de werktekening >
Krokodil en uil

Juf Marijke en Abel laten je zien hoe je deze twee hele vette suprises maakt.

Bekijk de video >

Alle boodschappen voor een heerlijk avondje

De leukste schoencadeautjes

Bekijk alle schoencadeautjes

Speciaal voor jou

Bak zelf lekkere kruidnoten of haal strooigoed bij jouw Jumbo Vul een weckpot met pepernoten, snoepjes en chocolaatjes Download een label op jumbo.com/versierhulp en print deze Bind het labeltje vast aan de weckpot Verras iemand met dit lekkere én leuke 5 december cadeautje
Download het label

5 zoete weetjes

Jaarlijks worden er zo'n 7 miljard kruidnoten verkocht in ons land. Marsepein komt oorspronkelijk uit het Midden- Oosten. Via Venetië is het naar Europa gekomen. De Italianen maakten van amandelen, suiker en water een soort brood dat ze Marci panis noemden . De top 5 snoepgoed tijdens Sinterklaas: 1. Chocoladeletter 2. Pepernoten 3. Gevulde speculaas 4. Banketletter 5. Marsepijn De allereerste intocht van Sinterklaas was in Venray in 1888. De letters S, M, P en J zijn de meest verkochte chocoladeletters

Alles voor 't heerlijk avondje

Alles om een heerlijk avondje te vieren.

Sint assortiment Kruidnoten en pepernoten Kruidnoten en pepernoten recepten Toetjes van oranje Slagroomtoefjes Speculaas Speculaaskruiden Verschil tussen kruidnoten en pepernoten