Budget gourmet

6 tips om een budgetgourmet op tafel te zetten

Wil jij lekker genieten met Pasen van een gourmet, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen! Met deze tips zet je voor een klein prijsje een heerlijke gourmet op tafel.

Mini's

Tip 1: Kies voor een voordelige schotel of mini’s

Voordelig gourmetten maar niet veel tijd om voor te bereiden? Kies dan voor een van onze kant-en-klare schotels of kies uit meer dan 40 Kies & Mix gourmet-mini’s. Zo zet jij in een handomdraai een gourmet op tafel, maar ben je toch voordelig uit.

Bekijk al onze gourmetproducten
Stel je eigen schotel samen

Tip 2: Stel je eigen schotel samen

Je hoeft natuurlijk geen voorbereide gourmetschalen in huis te halen. Je kunt deze ook helemaal zelf maken. Koop je favoriete vlees, vis of vegetarisch product en snijd het in kleinere stukjes. Als je je favoriete marinade wil toevoegen, doe dit dan minimaal 4 uur voordat je start met gourmetten.

Nog een voordelige tip: koop een grootverpakking en wat overblijft, vries je in.

Bekijk alle voordelige vis, vlees en vega

Tip 3: Een pannetje vol met bijgerechten

Met deze heerlijke gourmet-bijgerechten zorg je ervoor dat jouw gourmet echt binnen het budget blijft. Zet bijvoorbeeld een aantal kommetjes met ei- en pannenkoekenbeslag op je gourmettafel om mini omeletjes of mini pannenkoekjes van te maken. Of wat dacht je van aardappeltjes bij de gourmet? Zoals gebakken aardappeltjes, rosti of aardappelgratin. Ook kun je denken aan een mini nachoschotel uit je pannetje met nachochips, kaas en guacamole.

Groente bij gourmet

Tip 4: Extra gevuld met groente

Groenten bij de gourmet zijn onmisbaar. Er zijn veel mogelijkheden om groente aan jouw gourmettafel toe te voegen. Wat dacht je van schaal met rauwkost of verschillende groentespiesjes? Ook heerlijk zijn bijvoorbeeld stukjes champignons, courgette of asperges om in je pannetje te bakken. Snij de groentes zelf om het lekker voordelig te maken.

Tip 5: Koude bijgerechten

Koude bijgerechten mogen niet ontbreken op de gourmettafel. Met deze koude bijgerechten heb jij alvast wat te eten tijdens het braden van je spiesje. En extra leuk is dat bijgerechten ook nog eens heel voordelig zijn. Maak bijvoorbeeld een tomatensalade of een fruitsalade voor de zoetekauw. Niet veel tijd voor de voorbereidingen? Kies voor gemak met een aardappelsalade en stokbrood met dips.

Juiste hoeveelheid budget gourmet

Tip 6: Koop de juiste hoeveelheden in

Maak voordat je naar de supermarkt gaat een inschatting van hoeveel je nodig hebt. Te veel producten voor de gourmet inslaan is namelijk niet duurzaam en ook niet goed voor je portemonnee. Als we het hebben over gourmetten, is de meest gestelde vraag: hoeveel vlees, vis of vleesvervanger heb ik nodig? Voor volwassenen kun je rekenen op 300 tot 400 gram per persoon op de gourmet. Dat zijn ongeveer 10 stukjes vlees, vis of vleesvervanger per persoon. En kinderen eten met zo’n 250 à 300 gram iets minder. Indien je extra bijgerechten geserveerd, dan kun je uitgaan van 7 stukjes per persoon.

Handig voor na het gourmetten

Klaar met gourmetten? Het schoonmaken van je gourmetstel hoort er nu eenmaal ook bij…

Tips voor gourmet schoonmaken

Meer inspirerende blogs

Extra veel voordeel & paasinspiratie

Op zoek naar de leukste recepten, producten, aanbiedingen, tips en tricks? Jumbo zorgt voor extra veel paasvoordeel en -inspiratie met Hallo magazine en de paasfolder.

Ontdek Hallo magazine Blader door de paasfolder

Pasen inspiratie

Alles over Pasen Gourmetten Gourmetten met Pasen Voorgerecht Pasen Hoofdgerecht Pasen Paasbuffet Paasbrood Paasbrood glutenvrij Paasbrunch Paasbunch vegan Paascake Paascupcakes Paasdiner Paaseitjes Paashacks
Paashapjes Paaskoekjes Paaslunch Paasmenu Paasontbijt Paasrecepten Paasrecepten kinderen Paasrecepten vegan Paassoep Paastaart Paastoetje Paastrifle Paas-tiramisu Asperges Aspergesoep
Aspergetaart Aspergerecepten Asperges koken Asperges met ham en ei Asperges met zalm Brunch BBQ'en met Pasen Eieren Eiersalade Gevulde eieren Gepocheerd ei Gourmet bijgerechten Gourmet boodschappenlijst Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet tips Gourmet vlees High tea High tea sandwiches Kaneelbroodjes Mini quiches Pasteitjes Quiche recepten Ragout Roerei maken Stappenplan ei pocheren Sandwich Scones Wrap-hapjes Paasblogs