5x koken voor nog geen 2 euro per persoon

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem! Gelukkig maak je met een beetje creativiteit onweerstaanbaar lekkere budget recepten. Onze favoriete voordelige winter-recepten zijn stuk voor stuk echte aanraders. Of je nu gaat voor oer-Hollandse boerenkool stamppot, pasta, soep of een gezond recept: het wordt smullen voor een kleine prijs.

1. Pasta pesto met gehaktballetjes

5 ingrediënten  15 min 

Pasta: perfect als snelle maaltijd en ook nog eens budgetvriendelijk. Voor dit recept gebruiken we penne, smeuïge pesto, spaghetti-groenten en gehaktballetjes. Een gouden combinatie die binnen een kwartier op tafel staat. Restje pasta pesto over? Perfect als lunch voor de volgende dag.

Bekijk het recept

2. Traybake met spruiten, krieltjes en noten

8 ingrediënten  40 min 

Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijzen we graag met dit budget recept. Deze heerlijke vega traybake met spruiten, krieltjes en noten is gezond en goed voor je portemonnee. En misschien wel het allerfijnste: de oven doet ‘t meeste werk!

Extra info: recept is zowel gezond als voordelig!

Bekijk het recept

3. Boerenkoolstamppot met rookworst

6 ingrediënten  30 min 

Ouderwets lekker én voordelig: boerenkoolstamppot met rookworst. Deze oer-Hollandse klassieker doet het altijd goed. En als je toch al bezig bent, gebruik onze voordeel-verpakkingen en maak een extra grote pan. De overgebleven stamppot kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren of invriezen, handig.

Bekijk het recept

4. Aardappel-prei soep

5 ingrediënten  20 min 

Mmm, soep! Dat soep een voordelige maaltijd is, is geen geheim. Maar zet eens iets anders dan de standaard tomaten- of kippensoep op tafel en ga voor aardappel-prei soep. Romig, zacht van smaak, voedzaam en betaalbaar. Wat wil je nog meer?!

Bekijk het recept

5. Spaghetti met spinazie en gepofte tomaatjes

8 ingrediënten  25 min 

Voordelig koken vraagt om creativiteit. Met enkele ingrediënten schud je een onweerstaanbare budgetmaaltijd uit de mouw. Neem deze spaghetti met tomaten en romige spinaziesaus. De gepofte tomaatjes zorgen voor een explosie van smaak in je mond, heerlijk en hartstikke gezond. Eén hap en je bent om, echt waar!

Extra info: recept is zowel gezond als voordelig!

Bekijk het recept

Meer budgetrecepten

Van pasta tot soep en van roerbakgerecht tot rijkgevulde omelet. Wie zegt dat voordelig eten niet veelzijdig kan zijn?

Bekijk alle budgetrecepten

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.

Disclaimer: De prijzen op deze pagina zijn per gerecht gemiddeld €2 per persoon o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden.