Loading...

Wijn

Samen proosten met de juiste wijnen

Vind jouw wijn

Leer alles over wijn: van druif tot proeverij

Druivensoorten

Wist je namelijk dat er maar liefst 700 druiven in één fles gaan? De soort druiven maakt de wijn. Lees er alles over.

Bekijk alle druivensoorten >
Wijn maken

Ook zo benieuwd naar het proces van het maken van wijn? Bekijk alle stappen: van oogsten, verwerken, persen, gisten tot klaren.

Alles over wijn maken >
Wijnsoorten

Welke wijn kun je het best kiezen? Hoe meer je weet, hoe makkelijker de keuze wordt. Laat je verrassen en ontdek de verschillen!

Bekijk wijnsoorten >
Wijnproeverij

Zelf op onderzoek uit? Probeer dan een aantal verschillende wijnen van Jumbo en ervaar de wijn met al je zintuigen.

Alles over wijn proeven >

Welke wijn kies je bij welk gerecht?

Welke wijn kies je bij welk gerecht? Bekijk de lekkerste combinaties zodat je altijd een passende wijn serveert.

Lees alles over wijn combineren Wijn voor de bbq >

Bekroonde wijnen

Al 8 jaar op rij brengt Harold Hamersma, de bekendste wijnjournalist van Nederland, de Grote Hamersma Wijngids uit. Hamersma gaat op bezoek bij supermarkten en wijnspeciaalzaken om alle wijnen te proeven en te beoordelen. In onze schappen vind je veel bekroonde wijnen. Proef deze heerlijke wijnen voor scherpe prijzen!

Bekijk alle bekroonde wijnen

Jumbo wijnen in de prijzen

Dit najaar hebben we het nieuwe wijnassortiment van Jumbo geïntroduceerd. We hebben alweer goed nieuws, want zes van onze wijnen zijn in de prijzen gevallen bij het 30e Proefschrift Wijnconcours!Het Proefschrift Wijnconcours bekroont de beste wijnen met de titel ‘Wijn van het jaar’ in de categorie supermarkt. We zijn bij Jumbo dan ook enorm trots dat we maar liefst zes oorkondes in ontvangst mochten nemen.

Bekijk alle prijswinnende wijnen

Nieuwe wijnhuizen

Jumbo’s wijnassortiment is vernieuwd. En niet zo’n beetje: we hebben meer dan 200 nieuwe wijnen toegevoegd aan onze assortiment. Onze 2 beste wijnhuizen zetten we in de spotlights:

In het midden van Chili liggen verschillende valleien waar de wijnen van wijnhuis Terra Pura te vinden zijn. Dit relatief jonge wijnhuis werd in 2004 geopend en verovert sindsdien de markt met een variatie aan heerlijke wijnen. De valleien krijgen te maken met droge en warme zomers wat ideaal is voor druiven als de Chardonnay, Pinot Noir en de Sauvignon Blanc en dat levert dus een mooi palet van wijnen op.

Bekijk deze wijnen >

Maak kennis met Flor de Zalin, het project van wijnmaker Pepe Sáez. Na jaren van ervaring opdoen in de wereld van wijn besloot Sáez om zijn kennis te gebruiken voor een eigen wijnhuis. Deze heerlijke Spaanse wijnen hebben onze schappen inmiddels bereikt en zijn klaar om geproefd te worden! Flor de Zalin heeft rode en witte wijnen en een fruitige rosé waarin je watermeloen, kersen en aardbeien kunt ontdekken.

Bekijk deze wijnen >
Bekijk alle nieuwe wijnen