Loading...

Wijn

Samen proosten met de wijnen van Jumbo

Leer alles over wijn: van druif tot proeverij

Van een volle rode wijn bij een goed stuk vlees tot een frisse witte wijn bij gegrilde vis: met wijn maak je de smaakbeleving compleet. Zo veel wensen, zo veel wijnen.  Op zoek naar een passende wijn bij Jumbo? We vertellen je alles over wijn en helpen je zo graag op weg. Van de druivensoort tot aan het organiseren van een wijnproeverij: laat je inspireren door de beste tips en lekkerste wijnen.

Jumbo's wijnseizoen

Wijn en spijs

Benieuwd welke wijn goed past bij stamppot of soep?

Bekijk wijnen >
Najaarswijnen

De top 10 beste wijnen van Jumbo.

Bekijk wijnen >
Wijn en spijs

Wijnen voor in en bij kaasfondue.

Bekijk wijnen >
De winnaars

Jumbo wijnen vallen in de prijzen.

Bekijk wijnen >

Onze top 100 wijnen nu extra goedkoop!

Onze beste wijnen voor het najaar zijn nu Extra Goedkoop verkrijgbaar. Of je nou zin hebt in een stevige rode wijn, een soepel witte wijn of een feestelijke mousserende wijn, voor elk gerecht en elke gelegenheid hebben wij iets in de aanbieding. Proost!

Bekijk de aanbieding hier

Bekroonde wijnen

Al 8 jaar op rij brengt Harold Hamersma, de bekendste wijnjournalist van Nederland, de Grote Hamersma Wijngids uit. Hamersma gaat op bezoek bij supermarkten en wijnspeciaalzaken om alle wijnen te proeven en te beoordelen. Ontdek de heerlijke bekroonde wijnen. Haal je je prijswinnende wijn bij Jumbo? Dan proef je heerlijke wijnen voor scherpe prijzen!

Bekijk alle bekroonde wijnen

Zo haal je het beste uit je wijn

Wist je dat je een volle witte wijn iets minder koud drinkt dan een frisse witte wijn? Haal je volle witte wijn, zoals chardonnay, bij voorkeur een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Heb je een soepele, fruitige rode wijn gekozen? Zet deze eens een uurtje in de koelkast voor je ‘m gaat drinken. Dan smaakt je wijn nog fruitiger! Eigenlijk alle wijnen die je bij ons koopt, zijn gemaakt om meteen te drinken. Van laten liggen worden ze niet beter, dus proost! Zet je wijnglazen niet ondersteboven in een kast, maar op hun voet. Zo voorkom je muffe luchtjes in je glas. Restjes wijn? Die kun je invriezen in een ijsblokjesvorm om later mee te koken.

Jumbo vindt het belangrijk dat jij onbezorgd kunt genieten van een lekkere wijn. Daarom hebben we de volgende twee services in het leven geroepen:

  • Is deze wijn niet je smaak? Breng je aangebroken fles met aankoopbewijs terug naar de winkel en kies een nieuwe wijn of krijg je geld terug!
 
  • Drank over? Breng de onaangebroken flessen terug en krijg je geld terug!

Welke wijn kies je bij welk gerecht?

Welke wijn kies je bij welk gerecht? Bekijk de lekkerste combinaties zodat je altijd een passende wijn serveert. Vind de ideale wijn bij Jumbo. 

Lees alles over wijn combineren

Wijnkenner Bart aan het woord

Hallo! Mijn naam is Bart Schilperoort en ik ben verantwoordelijk voor het wijnassortiment van Jumbo. Afgelopen jaren heb ik heel veel over wijn geleerd, waardoor ik me nu vinoloog mag noemen. Wanneer ik het over mijn werk heb, dan hoor ik vaak dat ik een droombaan heb. En dat is natuurlijk ook zo! Ik ben gek op lekker eten en drinken, waardoor het geweldig is om iedere dag met wijn bezig te kunnen zijn: nieuwe wijnen ontdekken, opzoek naar de mooiste wijn-spijs combinaties voor onze gerechten in Hallo Jumbo en natuurlijk proeven!

Het proeven van de wijnen doen we daarom meestal in de ochtend, maar we spugen alles uit. We moeten natuurlijk wel scherp blijven! Tijdens het proeven zijn we namelijk op zoek naar de beste wijn die voldoet aan jouw verwachtingen. 

Elk seizoen vertel ik je meer over de wijnen die bij dat seizoen passen. Bij Jumbo denken we in meer dan vier seizoenen. Zoals nu, het najaar, een heerlijke periode waarin we de gezelligheid naar binnen halen en genieten van stampotten en stoofpotjes. Ik hoop dat ik jou kan helpen met het ontdekken van bijpassende wijnen en hierdoor de wereld van wijn wat toegankelijker kan maken.

Heerlijke wijnen in handige lijstjes

Geen zin om naar buiten te gaan? Bestel je boodschappen online en maak het jezelf extra makkelijk door te zoeken in ons lijstje met alle bekroonde wijnen of kies een heerlijke wijn uit de top 10 zomerwijnen.

Ontdek meer lijstjes
Druivensoorten

Wist je namelijk dat er maar liefst 700 druiven in één fles gaan? De soort druiven maakt de wijn. Lees er alles over.

Bekijk alle druivensoorten >
Wijn maken

Benieuwd naar het proces van het maken van wijn? Bekijk alle stappen: van oogsten, verwerken, persen, gisten tot klaren.

Alles over wijn maken >
Wijnsoorten

Welke wijn kun je het best kiezen? Hoe meer je weet, hoe makkelijker de keuze wordt. Laat je verrassen en ontdek de verschillen!

Bekijk wijnsoorten >
Wijnproeverij

Zelf op onderzoek uit? Probeer dan een aantal verschillende wijnen van Jumbo en ervaar de wijn met al je zintuigen.

Alles over wijn proeven >

Jumbo wijnen in de prijzen

Ook dit jaar gingen Harold Hamersma en Esmee Langereis weer op onderzoek bij supermarkten, slijterijketens, wijnspeciaalzaken en de beste internetaanbieders. Meer dan 200 wijnen uit ons assortiment vind je terug in De Grote Hamersma, dé bijbel waarin je de best beoordeelde wijnen vindt. En daarvan scoort het overgrote deel een 8 of hoger. 

Bekijk alle prijswinnende wijnen

Veelgestelde vragen over wijn

Hoeveel glazen haal je uit een fles wijn?

Hoe lang kan je rode wijn bewaren?

Hoe lang kan je witte wijn bewaren?

Hoe wordt wijn gemaakt?

Hoe lang blijft wijn goed na openen?

Hoeveel ml is een glas wijn?

Hoeveel procent alcohol zit er in wijn?

Hoeveel calorieën in wijn?

Hoeveel druiven gaan er in een fles wijn?

Hoeveel suiker zit er in wijn?

Is wijn gezond?

Hoe verwijder je rode wijn-vlekken?

Hoeveel glazen wijn mag je per dag drinken?

Meer wijninspiratie?

Wijn Wijnsoorten Wijnlanden Druivensoorten Wijn proeven
Wijn maken Wijn en spijs Kerstwijn Prijswinnende wijnen Alcoholvrije wijn
Rueda Verdejo Borrelwijnen BBQ-Wijnen Pays d'Oc Bubbels

Deze pagina is voor het laatste bijgewerkt op 4 november 2021.