header

7x pindakaas op Pindakaasdag

Pindakaas: wie is er niet groot mee geworden? Het is zó geliefd dat het een eigen feestdag heeft gekregen en wel op 24 januari. Als echte pindabaas weet jij vast al dat pindakaas zo veel meer is dan broodbeleg. 

Je kunt ontzettend veel lekkers bereiden met pindakaas. Zo is pindakaas het hoofdingrediënt van je zelfgemaakte satésaus en kun je er ook een heerlijke taart mee bakken. Benieuwd wat je nog meer met je favoriete goedje kunt maken? Laat je verrassen door onze lekkerste pindakaasrecepten.

1. Speculaas-pindakaasbrokken

6 ingrediënten  190 min 

Speculaas en pindakaas: twee geliefde smaken, gecombineerd in een knapperige koek bij de thee. Deze spectaculaire speculaas-pindakaasbrokken kosten slechts een handjevol ingrediënten en een kwartiertje werk. De rest is wachttijd.

Bekijk meer

2. Pindasoep met groenten en ham

8 ingrediënten  20 min 

In een handomdraai een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel toveren? Dan is pindakaas opnieuw je vriend. Deze keer als smaakmaker van een pindasoep met groenten en hamblokjes. Kijk ook even naar de tip voor een extra oosters tintje.

Bekijk meer

3. Pindakaastosti met banaan

5 ingrediënten  15 min 

Pindakaas op je brood, maar dan een niveautje hoger. Maak er eens deze fantastische tosti van, met banaan en poedersuiker. Een heerlijk zoet gerecht voor een verrassende lunch. Dit wordt een favorietje hoor!

Bekijk meer

4. Pindaasbrownie met blauwe bessen

8 ingrediënten  60 min 

Inspiratie nodig voor een lekker pindakaasrecept? Bakken met pindakaas is altijd een goed idee. Ontdek bijvoorbeeld eens hoe verslavend lekker deze pindakaasbrownie met blauwe bessen is. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Bekijk meer

5. Kruidige pindakoek met courgette

7 ingrediënten  40 min 

Een koekje met vitaminen: het kan echt. Als je deze kruidige pindakoek met courgette achter de kiezen hebt, hoef je je iets minder schuldig te voelen dan normaal. De kerrie geeft dit hartige koekje lekker veel smaak.

Bekijk meer

6. Nasi met kip, pindasaus en uitjes

9 ingrediënten  30 min 

Een favoriet gerecht in vele gezinnen: nasi met pindasaus en natuurlijk gebakken uitjes eroverheen. Zelf pindasaus maken is supersimpel en veel lekkerder. Kortom: je ideale avondeten voor Pindakaasdag!

Bekijk meer

7. Pindakaas-karameltaart

8 ingrediënten  195 min 

Zoals we al eerder in dit lijstje zeiden: pindakaas is een perfect ingrediënt om mee te bakken. Koekjes, brownies of deze fantastische pindakaas-karameltaart met een bodem van oreokoekjes en afgetopt met pinda’s. Hiermee scoor je hoge ogen bij de echte pindakaasliefhebbers.

Bekijk meer

Meer recepten voor Pindakaasdag

Van pindakaas krijg je nooit genoeg. Voor wat extra inspiratie delen we hierbij nog een aantal lekkere recepten met pindakaas. Fijne pindakaasdag!

Meer inspiratie & tips

Food

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid. In die week vragen we extra aandacht om eenzaamheid tegen te gaan. 

Food

Daar word je toch vrolijk van? Knalgele gerechten! De zon op je bord, zorgt meteen voor een portie vreugde. 

Thuis

Fruit op de bbq is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit van de grill.

Food

Er gaat niets boven een ijskoffie. Smaakt uitstekend op het terras, maar ook thuis kun je zo’n fantastische ijskoffie maken.