Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Satésaus maken: heerlijk voor bij de BBQ

Lekker bij een kipspies, hamburger of een knapperig stukje stokbrood: een bbq is niet compleet zonder satésaus. Je kunt het kant-en-klaar inkopen en opwarmen in de magnetron. Maar je kunt ook supermakkelijk zelf satésaus maken. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten voor het recept nodig en het is zo gepiept.

Je hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om zelf satésaus te kunnen maken. Het enige wat je moet doen, is de ingrediënten bij elkaar in een pannetje gooien en roeren om ervoor te zorgen dat de saus niet aankoekt. Met dit kleine beetje moeite zet je zo de smaakmaker van je bbq op tafel. Je kunt al van tevoren satésaus maken en deze opwarmen als de barbecue echt van start gaat.

Zelf satésaus maken: het recept

Zo maak je het:
Snijd de knoflook fijn en fruit in een pannetje. Meng er 2 flinke eetlepels pindakaas, 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis doorheen. Verwarm op laag vuur en roer regelmatig. Wel met een beetje liefde, want je wil natuurlijk voorkomen dat de boel aankoekt. Als je saus te dik is, voeg je een beetje kokosmelk toe. Is hij te dun? Roer er dan nog wat pindakaas doorheen. Alles goed gemengd en opgewarmd? Dan is je satésaus klaar om te serveren.
Wat heb je nodig?
  • 250 gram pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis

 

Lekkere recepten met satésaus

Zelf satésaus maken is één. Maar waar combineer je het vervolgens mee? Doe ideeën op met onze heerlijke recepten.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

BBQ recepten BBQ-tips Bavette Gepofte aardappel Pulled pork Satésaus Vega BBQ Vis