< Bekijk alle BBQ-tips

Heerlijke satésaus maken voor bij de BBQ

Lekker bij kipspies, hamburger of een knapperig stukje stokbrood: een bbq is niet compleet zonder satésaus. Je kunt het kant-en-klaar inkopen en opwarmen in de magnetron. Maar wist je dat je satésaus ook super makkelijk zelf kunt maken? Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig en het is zo gepiept.

Je hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om zelf satésaus te kunnen maken. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten bij elkaar in een pannetje gooien en roeren om ervoor te zorgen dat de saus niet aankoekt. Met dit kleine beetje moeite zet je zo de smaakmaker van je bbq op tafel. Je kunt de satésaus van tevoren al maken en opwarmen als de barbecue echt van start gaat.

Recept satésaus

Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte satésaus?

  • 250 gram pindakaas
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker.

Klaar? Koken maar!

  1. Doe de pindakaas, kokosmelk en ketjap manis in een pannetje. Ontvel de knoflooktenen, maal ze fijn in een knoflookpers en doe ze bij de rest van de ingrediënten.
  2. Zet het pannetje op een laag vuur en roer je alles door elkaar heen. Doe dat met een beetje liefde, want je wil natuurlijk voorkomen dat de boel aankoekt.
  3. Alles goed door elkaar geroerd? Tijd om de basterdsuiker eraan toe te voegen
  4. Meng het geheel goed en wacht tot de satésaus is opgewarmd. De saus is klaar om geserveerd te worden.

Maak deze recepten extra lekker met satésaus

Alle boodschappen voor je satésaus