5x Gezonde rijst recepten

Op zoek naar gezonde recepten met zilvervliesrijst? Ontdek deze vijf gezonde rijst recepten.

En het is dit keer geen nasi, maar we hebben we verschillende gezonde recepten met rijst voor je. Wat dacht je van gebakken rijst met groenten en ei of boerenkool met rijst? Met rijst kun je eindeloos variëren.

1. Fruitige bloemkool couscous salade met gegrilde zalm

6 ingrediënten  25 min 

Een fruitige couscous salade! Waar we dat fruitige aan te danken hebben? Dat zijn de mandarijntjes. Bij de salade van bloemkoolcouscous serveren we een stukje gegrilde zalm en gekookte zilvervliesrijst. Zo heb je een gezond gerecht van zalm met rijst.

Bekijk dit recept

2. Gebakken rijst met groenten en ei

8 ingrediënten  25 min 

Makkelijk te maken én gezond, dat is dit recept van gebakken rijst met groenten en ei. Een gebakken ei past perfect bij een gezond rijstgerecht. Ei is een goede vervanger voor vlees of vis. Als groente voegen we tuinerwtjes, champignons en bosuitjes toe. Dat maakt het een gezond rijst recept.

3. Andijvie-tomaatrijst met een filetlapje

8 ingrediënten  20 min 

Op zoek naar een gezond hoofdgerecht met rijst? Maak dan deze andijvie-tomaatrijst met een gebakken filetlapje. Het is lekker snel klaar en daarom heel geschikt voor de doordeweeks maaltijd. Ontdek hoe je dit gezonde rijst recept maakt. 

Bekijk dit recept

4. Boerenkool met curry en ei

8 ingrediënten  20 min 

Wil je boerenkool een Oosters tintje geven? Maak er dan geen stamppot van, maar een gerecht met rijst. In dit gezonde recept met rijst combineren we boerenkool met een zelfgemaakte currysaus en ei. Geen vlees of vis, wel een gezonde maaltijd.

Bekijk dit recept

5. Kikkererwtengoulash met rijst

9 ingrediënten  30 min 

Denk je bij goulash aan vlees? Dat hoeft niet! Deze goulash maken we met kikkererwten. Een goede bron van eiwitten. Bij de kikkererwtengoulash serveren we zilvervliesrijst. Zo maak je er een gezond recept met rijst van. Lekker makkelijk om te bereiden.

Bekijk dit recept

Meer recepten met rijst

Bekijk meer recepten met rijst

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.