Barista tips voor thuis

Koffiecreaties uit eigen keuken

Koffiemomentje

Wil je zelf een lekkere koffie maken? Daar hebben wij bij Jumbo wat op bedacht. Met onze tips maak je de lekkerste cappuccino, latte macchiato of chai tea latte helemaal zelf. Bak er meteen een heerlijke taart bij en geniet van de ultieme barista-ervaring in eigen huis.

Zo maak je zelf een cappuccino

Vergeet de simpele zwarte bak en verwen jezelf eens met een zelfgemaakte hazelnootcappuccino. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is volle melk, koffiesiroop hazelnoot en een sterke kop koffie.

Klop 125 ml volle melk op met een melkschuimer. Heb je die niet? Dan doe je het op eigen kracht met een garde, in een steelpannetje op het vuur. Schenk een eetlepel koffiesiroop in een cappuccinokop, voeg de espresso toe en schep het melkschuim erbij. Zorg voor de ‘final touch' met een snufje kaneel of cacaopoeder. Het oog wil ook wat!
Bekijk het hele recept Meer over cappuccino >

Een romige latte macchiato

Nooit genoeg melk in de koffie? Dan is een latte macchiato met warme melk én melkschuim iets voor jou. Deze tips helpen je thuis een latte te maken die niet onderdoet voor die in een restaurant.

Warm wat volle melk op in een hittebestendig glas en doe er desgewenst een scheutje koffiesiroop bij. Schuim nog zo’n 75 ml melk op en voeg dit toe. Zet een kop espresso in een kannetje met een tuit. Schenk de sterke koffie via de zijkant van het glas rustig bij de melk. Zo creëer je de mooiste laagjes.
Bekijk het hele recept Meer over latte >

Of een kruidige Chai tea latte

Voor wie liever een cafeïnevrij drankje drinkt, vormt een Chai latte een ware traktatie. Dit Indiaas drankje van zwarte thee, kruiden en warme melk, maak je in een paar simpele stappen gemakkelijk zelf.

Verwarm 200 ml melk in de magnetron, of klop het desgewenst op in een steelpan. Laat een zakje Chai organic green tea in 6 tot 8 minuten in de hete melk trekken. Schenk de Chai tea latte in hittebestendige glazen en voeg rietsuiker toe naar smaak.

Tip: vervang de Chai organic green tea door drie theelepels Drink me Chai-poeder.

Bekijk het hele recept

Meer inspiratie voor speciale koffies

5x recepten voor lekkers bij de koffie

Een verwenmoment met koffie is niet compleet zonder een lekker stuk gebak. Van worteltaart met vanillespread tot brosse chocolade-kaneelkoekjes. We zetten onze favoriete recepten voor bij de koffie op een rij.

Bestel je koffieproducten bij Jumbo

Hoe heb jij je cappuccino het liefste? Met het schuim van volle melk, speciale latte-melk, of uit een zakje? Jumbo heeft het allemaal.

Bekijk meer

Barista aan huis

Wie de echte barista-ervaring in eigen huis wilt creëren, moet allereerst weten wat de verschillen zijn tussen de meest populaire koffiesoortenEen espresso is een geconcentreerde kop koffie van zo’n 30 milliliter. Doe je hier warme melk en melkschuim bij, dan krijg je een romige cappuccino. En als je de verhoudingen verandert naar een kwart koffie en driekwart melk en melkschuim, heb je een latte macchiato.

Welke koffiecreatie je ook probeert, je koffiemomentje is niet compleet zonder een zoete versnapering. Maak het jezelf makkelijk en haal een reep chocolade in huis. Of trek alles uit de kast en ga zelf aan de slag met een van onze heerlijke recepten voor taart, koekjes, of vers brood. Zet een ‘coffee house’-playlist op om het barista-gevoel compleet te maken. En genieten maar!

Meer inspiratie & tips

Tips

Het liefst verspil je zo min mogelijk voedsel. Daarom delen we 7 slimme bewaartips om jouw eten op de juiste manier te bewaren.

Tips

Een keer de koelkast leegmaken? Zo maak je van je restjes nog een heerlijk en meer dan compleet gerecht. Ontdek de recepten.

Tips

Wil jij genieten van een koffiemomentje? Ontdek dan hoe je zelf de lekkerste latte, cappuccino of andere koffie maakt. 

Tips

Heb je brood over dat niet meer zo vers smaakt? Dat is helemaal geen probleem voor deze recepten.

Meer koffie inspiratie?

Alles over koffie Lungo Espresso Ristretto Cappuccino Latte IJskoffie Americano Frappuccino Flat white Cortado Smaakwijzer Barista tips voor thuis