Flat white koffie

Wil je een flat white maken?

Flat white: intens & romig

Een flat white is het zusje van de latte macchiato. Maar dan kleiner, sterker en verfijnder. De flat white bestaat uit één deel espresso (30 ml) met twee delen verwarmde melk. Afgetopt met een dun laagje microschuim. Bij Jumbo hebben we alles in huis om zelf een flat white te maken. Ontdek ook de verschillen tussen een cappuccino en een flat white.

De beste koffiebonen om een flat white te maken

Ga je zelf een flat white maken? Dan is de basis natuurlijk: koffie! Bij Jumbo hebben we allerlei soorten koffiebonen om een flat white mee te maken.

Overige producten om een flat white te maken

Geen tijd om zelf een flat white te maken? Er zijn ook makkelijke kant-en-klare oplossingen. Bij Jumbo vind je ook de beste melk voor een flat white.

Flat white vs cappuccino

Benieuwd wat het verschil tussen een flat white vs een cappuccino is? Ten eerste is een flat white sterker dan een cappuccino, omdat je 'm maakt met een dubbele ristretto in plaat van een espresso. Het tweede verschil tussen een flat white en een cappuccino zit 'm in de melklaag: in een flat white heeft deze geen belletjes, bij een cappuccino wel.

Recepten met koffie

Zin in koffie, maar wil je iets anders dan een flat white maken? Ga dan aan de slag met een van onze heerlijke recepten met koffie.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bonen?

Bekijk de smaakwijzer om de juiste bonen voor jouw koffie te kiezen. Zo kun jij zelf een heerlijke flat white maken.

Bekijk de smaakwijzer

Veelgestelde vragen over flat white

Wat is een flat white?

Wat is het verschil tussen een flat white en een cappuccino?

Hoe maak je een flat white?

Meer koffie inspiratie?

Alles over koffie Lungo Espresso Ristretto Cappuccino Latte IJskoffie Americano Frappuccino Flat white Cortado Smaakwijzer Barista tips voor thuis