Cappuccino maken

Koffie met geklopte warme melk

Cappuccino: schuimkoning onder de koffies

Wat een traktatie: een cappuccino! Een cappuccino is een espresso gemaakt met warme melk en melkschuim. De espresso, melk en melkschuim moeten allemaal in gelijke delen bij elkaar worden gevoegd. Daarnaast is het een goede tip om volle melk te gebruiken. Zo krijg je de perfecte cappuccino. Het is heel makkelijk om zelf een cappuccino te maken. Wat is dan sterker: een latte macchiato of cappuccino? Een cappuccino dus, want hier wordt namelijk in verhouding minder melk aan toegevoegd.

De beste koffiebonen voor cappuccino

De basis om zelf een cappuccino te maken is natuurlijk de koffie. Kies voor de lekkerste koffiecups, verse bonen of filterkoffie.

Cappuccino maken? Kies voor deze melk

Op zoek naar melk voor cappuccino? De beste melk om de mooiste cappuccinos te maken is volle melk. Maar je hebt ook speciale barista melk op basis van soja of haver.

Recepten met cappuccino

Cappuccino recept

Wil je zelf een cappuccino maken? Ontdek dit makkelijke recept. Zo maak je zelf een lekkere cappuccino in de juiste verhouding.

Bereidingstappen

Verwarm 60 ml melk en klop deze op. Gebruik bij voorkeur een volle melk. Havermelk, sojamelk of een ander soort melk kan ook. Terwijl de melk wordt opgeklopt, zet een espresso (30 ml) koffie naar keuze. Voeg de melk en melkschuim toe aan je koffie. Je kunt de schuim ook met een lepel erop scheppen. 

Veelgestelde vragen cappuccino

Wat is cappuccino?

Hoe maak je een cappuccino?

Welke melk gebruik je voor een cappuccino?

Hoeveel melk gaat er in een cappuccino?

Hoeveel calorieën zitten er in een cappuccino?

Hoeveel ml is een cappuccino?

Wat zijn de juiste verhoudingen voor een cappuccino?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bonen?

Bekijk de smaakwijzer om de juiste bonen voor jouw koffie te kiezen. Zo maak je zelf met melk de lekkerste cappuccino.

Bekijk de smaakwijzer

Meer koffie inspiratie?

Alles over koffie Lungo Espresso Ristretto Cappuccino Latte IJskoffie Americano Frappuccino Flat white Cortado Smaakwijzer Barista tips voor thuis