Koffie? Ja, graag!

Alle soorten en smaken

Ontdek assortiment koffie

Genieten van koffie

Er gaat niks boven een heerlijk kopje koffie. Om de dag mee te starten, als ontspannen momentje voor jezelf of juist ’s avonds op de bank. Bij Jumbo hebben we de beste koffie in alle smaken en sterktes. Regelmatig is koffie in de aanbieding bij Jumbo. Een aantal soorten koffie is met verschillende keurmerken gecertificeerd. Kies met behulp van de smaakwijzer welke koffie het beste bij jouw smaak past.  

Bekijk de koffie smaakwijzer Bekijk de keurmerken

Alle soorten koffie

Kopje koffie drinken? Dan heb je genoeg keuzes te maken. Ontdek alle soorten koffie. Bij Jumbo vind je zeker de beste koffie.

Kies jouw koffie met behulp van de smaakwijzer

Hou jij van een mild kopje koffie of juist van een sterke variant? Met behulp van de cijfers kun je precies zien hoe sterk de koffie is.

Ontdek alle koffiesmaken

100% Duurzaam gecertificeerde koffie

De koffie bij Jumbo is afkomstig van boerenorganisaties die 100% duurzaam zijn gecertificeerd met aandacht voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu. Dit betekent dat je met het drinken van deze koffie zorgt dat steeds meer boeren, arbeiders en hun families onder goede omstandigheden kunnen produceren, leven en werken met toegang tot schoon drinkwater, onderwijs en gezondheidszorg.

Ontdek de koffie keurmerken

UTZ

UTZ Certified is een keurmerk dat aangeeft dat de koffie afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Deze boeren garanderen goede werkomstandigheden en gebruiken minder bestrijdingsmiddelen.

Bekijk alle producten met UTZ Keurmerk

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk speciaal voor producten uit regenwoud gebieden. Het keurmerk staat voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. Belangrijk hierbij is de bescherming van het regenwoud en het welzijn van de arbeiders. Producten waar je het Rainforest Alliance op kunt vinden zijn: bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie en thee.

Bekijk alle producten met Rainforest Alliance keurmerk

Fairtrade koffie

Fairtrade-Max Havelaar is een keurmerk van de Nederlandse stichting Max Havelaar. Dit keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. Zo hebben de boeren en telers bijvoorbeeld een eerlijk loon gekregen en met hun rechten en gezondheid is goed omgegaan.

Recepten met koffie

Koffie is niet alleen heerlijk om te drinken, maar je kunt er ook de lekkerste toetjes en taarten mee maken.

Verschillende soorten koffie zetten

Ook al wordt koffie over de hele dag gedronken, het verveelt nooit. Hoe zet jij je kopje koffie. Met koffie kun je eindeloos variëren: versier je koffie bijvoorbeeld met een toef slagroom en koffiesiroop. En wat dacht je van alle verschillende soorten koffie?

Cappuccino
Voor iedereen die normale koffie wat te sterk vindt, is cappuccino een perfect alternatief. Cappuccino is een kop koffie met extra melk en een schuimlaag. Wil je extra uitpakken? Voeg dan nog een scheut koffiesiroop toe en besprenkel de schuimlaag met wat cacao- of kaneelpoeder. Mmm, heerlijk!

Espresso
Espresso is een heel klein, sterk kopje koffie. Espresso wordt vaak gedronken als mensen een cafeïne shot nodig hebben, maar ook om zware maaltijden beter te kunnen verwerken. De beste afsluiter voor een kerstdiner dus!

Latte macchiato
Latte macchiato betekent letterlijk: gevlekte melk. De latte macchiato heeft zijn naam dan ook aan de melkvlekken te danken. De opgeklopte melk wordt eerst in een koffieglas geschonken en vervolgens wordt de espresso erbij gegoten. Zo ontstaan er mooie laagjes in de koffie, waardoor deze niet alleen erg lekker is, maar er ook nog eens mooi uitziet.

Oorsprong: Jumbo Klimaatneutrale koffie

In dit filmpje zie je hoe de unieke klimaatneutrale koffie voor Jumbo Supermarkten gemaakt wordt in Ethiopië.

Bekijk de oorsprongvideo over Jumbo klimaatneutrale koffie

Veelgestelde vragen koffie

Hoeveel kopjes koffie mag je drinken op een dag?

Hoeveel schepjes koffie als je koffie gaat zetten?

Is koffie gezond?

Hoeveel mg caffeïne zit er in een kopje koffie?

Is koffie slecht voor je?

Welke koffie is in de aanbieding bij Jumbo?

Hoe kun je zelf koffie zetten?

Hoeveel calorieën zit er in een kopje koffie?

Hoeveel kopjes koffie maak je uit 1 kilo koffiebonen?

Meer koffie inspiratie?

Alles over koffie Lungo Espresso Ristretto Cappuccino Latte IJskoffie Americano Frappuccino Flat white Cortado Smaakwijzer Barista tips voor thuis