De lekkerste alcoholvrije cocktails

Iedereen kan genieten van een mocktail

Bekijk alle mocktail recepten

Mocktails: cocktails zonder alcohol

Als je om wat voor reden dan ook geen alcohol drinkt, is een mocktail je perfecte drankje. Deze alcoholvrije cocktails zijn minstens zo lekker als een gewone cocktail. Met deze recepten kan iedereen proosten met een feestelijk glaasje. Bekijk hoe je zelf de lekkerste alcoholvrije cocktails maakt.

Populaire mocktails Alcoholvrije drankjes Recepten Virgin Berry Cocktail recept

Meest populaire mocktails

Citronade

Een lemonade van citroen? Dat is nou de citronade. Deze heerlijk frisse mocktail maak je makkelijk zelf: pers 4 citroenen uit. Zoet het sap naar smaak met agavesiroop. Vul 4 glazen tot de helft met ijsblokjes en verdeel er de sap over. Schenk ijskoud water bij. Garneer met een schijfje citroen en een takje munt.

Bekijk het recept >
Spritzer met aardbeien en basilicum

Deze frisse Spritzer met aardbeien en basilicum maak je op basis van alcoholvrij witbier. Dezelfde smaak, zonder alcohol. Schenk 1 liter vlierbloesemsiroop met 1 flesje 0% witbier in een karaf. Voeg 250 g aardbeien toe. Schenk er 500 ml bruisend mineraalwater bij en steek er takjes basilicum in.

Bekijk het recept >
Frambozenbessenspoom

Een spoom drink je tijdens een diner om je smaken te neutraliseren. Zo maak je deze alcoholvrije spoom: verdeel 125 g frambozen en 125 blauwe bessen over 4 glazen. Pers 2 limoenen uit en schenk het sap bij het fruit. Verdeel 4 bolletjes citroensorbetijs en munt over de glazen. Schenk mineraalwater in de glazen.

Bekijk het recept >
Alcoholvrije witbiersangria met fruit

Niets geeft zo’n zomers gevoel als een kan sangria. Dat kan ook prima zonder alcohol. Voeg 85 ml fruitsiroop met 1 flesje alcoholvrij witbier en 150 ml sinas in een karaf. Voeg daarna 20 g fruitsalade (kiwi, druiven, aardbeien etc.) en een handvol ijsblokjes toe. Dat wordt genieten op een mooie zomerse avond.

Bekijk het recept >

Ontdek deze alcoholvrije drankjes

Meer alcoholvrije drankjes

Meer alcoholvrije cocktailrecepten

Bekijk alle mocktail recepten

Direct aan de slag

Een mocktail begint met een goede basis. Kies je voor een van de Royal Club Classics zoals Ginger Beer of een van de fruitige smaken van DubbelFris?

Zo maak je een Virgin Berry Cocktail

Deze alcoholvrije cocktail is erg lekker en ziet er prachtig uit. Dit heb je nodig voor 4 feestelijke Virgin Berry Cocktails.

Ingrediënten: 

  • 300 ml Cranberry classic om ijsklontjes van te maken
  • 1 bakje munt
  • 300 ml Cranberry classic
  • 330 ml San Pellegrino Aranciata Rossa
  • Fruitsiroop Grenadine
Bekijk het Virgin Berry Cocktail recept

Variëren met alcoholvrije cocktails

Een alcoholvrije cocktail noem je ook wel een ‘mocktail’ of ‘virgin’ cocktail. Dit zijn verrassend lekkere mix-drankjes zonder alcohol. Net als een gewone cocktail mix je verschillende ingrediënten door elkaar en serveer je ze in een feestelijk glas. Met deze recepten kan iedereen gezellig meedoen: van jong tot oud. 

Waar komt de naam mocktail vandaan? ‘Mock’ komt van het Engelse ‘mocking’. Dat betekent: voor de gek houden. Dus we doen gewoon net alsof met een mocktail. Bij Jumbo vind je alles voor een alcoholvrije cocktail: van vers fruit, verse sapjes tot speciale alcoholvrije drankjes waar je mee kunt mixen.