Dry january

Dry January: inspiratie en tips voor alcoholvrije drankjes

Dry January staat voor een alcoholloos begin van het nieuwe jaar. Dat klinkt misschien saai, maar in realiteit brengt Dry January een heleboel voordelen met zich mee. Met onze tips en ideeën voor lekkere alcoholvrije drankjes weet je niet alleen waar je het voor doet, maar houd je het ook nog eens gemakkelijk vol. Van alcoholvrije cocktails tot alcoholvrije wijnen en bieren: bij Jumbo hebben we altijd een gepast alcoholvrij drankje.

Snel naar

Alcoholvrije cocktail recepten Favoriet recept: Blueberry Gin & Tonic Wijn voor tijdens Dry january 6 voordelen van Dry January Tips om Dry January vol te houden

Deze alcoholvrije cocktails helpen je Dry January door

Cocktails zonder alcohol worden ook wel mocktails genoemd. En ze zijn minstens zo verrukkelijk als degene mét alcohol. Op zoek naar inspiratie voor alcoholvrije cocktails tijdens Dry January? U vraagt, wij draaien! Met onze recepten shake jij zo een virgin mojito of piña colada in elkaar.

Ontdek meer mocktails

Klink de glazen tijdens Dry January met alcoholvrije wijn

Voelt het wat onwennig om met een glas kraanwater te proosten? Voorkom de verleiding om een alcoholisch drankje in te schenken en ga voor een alternatief in de vorm van alcoholvrije wijn. Bij Jumbo hebben we ruime keuze in alcoholvrije witte wijn, rode wijn en rosé. En die smaken meer dan oké.

Meer over alcoholvrije wijn

Alcoholvrije bieren voor tijdens Dry January

Van een alcoholvrij fruitbiertje zoals een rosébier van Bavaria tot een speciaalbier als Leffe Blond. Allemaal alcoholvrije bieren en dus hartstikke geschikt voor Dry January. Zo kun je toch lekker een glas 0.0 bier drinken op de vrijdagavond.

Bekijk al onze alcoholvrije biertjes

Stevig borrelen zonder alcohol

Liever een mixdrankje of een stevige borrel ‘on the rocks’? We hebben naast alcoholvrij bier en wijn ook een aantal sterke dranken zonder alcohol in ons assortiment. Denk aan alcoholvrije gin of martini. Dat is dus 0% alcohol en 100% genieten.

6 voordelen van Dry January

Je slaapt beter
We noemen een glaasje sterke drank voor het slapengaan onterecht wel eens een ‘slaapmutsje’. Hoewel je er inderdaad suf van wordt, kom je door het drinken van alcohol juist minder goed in slaap. Tijdens Dry January bereik je het tegenovergestelde: je slaapt beter en ervaart meer energie
Je verkleint de kans op gezondheidsklachten
Door tijdens Dry January een maand geen alcohol te drinken, geef je je lichaam even rust. In 30 dagen tijd daalt je bloedsuikerspiegel, krijg je een lager cholesterol en verbeteren de waarden van onder meer je lever. Daardoor voel je je beter en verklein je de kans op gezondheidsrisico’s.
Je voelt je vrolijker
Een gezond en uitgerust lichaam zijn dé ingrediënten voor een goed humeur. Maar wist je dat alcohol van nature ook deprimerend werkt? Je stimuleert hiermee je lichaam namelijk om stresshormonen aan te maken. Door geen alcohol te drinken, voel je je dus op de langere termijn veel vrolijker.
Je immuunsysteem krijgt een boost
Om diezelfde redenen krijgt ook je immuunsysteem een boost. Wanneer je moe bent en je organen druk zijn met het verwerken van alcohol, hebben ze weinig energie meer over om je lichaam te beschermen tegen bacteriën en virussen. Een sterke weerstand zorgt ervoor dat je minder snel ziek of verkouden wordt.
Je bespaart geld
Een mooie fles wijn hier en een cocktail daar. Lekker die alcoholische versnaperingen, maar goedkoop zijn ze meestal niet. Wanneer je thuis een fles wijn opentrekt, kan het al een flinke duit kosten. Maar zodra je buiten de deur gaat borrelen, tikt het al helemaal aan. Door het een maand lang bij alcoholvrije drankjes te houden, kun je behoorlijk wat geld besparen.
Je huid knapt ervan op
Alcohol werkt dehydraterend. Oftewel: het droogt je uit. Dat is niet alleen de reden dat je de volgende dag vaak een kater hebt, maar zorgt er ook voor dat je huid een tikkeltje dof oogt. Een voordeel van Dry January is dan ook dat je huid beter vocht kan vasthouden en er daardoor weer stralend uitziet.

Tips om Dry January vol te houden

Doe het samen 
Door je partner, beste vriendin of vader om te dopen tot je Dry January-buddy, heb je altijd een stok achter de deur.
Drink alcoholvrije drankjes
Behalve frisdrank, thee en water, kun je ook alcoholvrije cocktails, wijn of bier drinken. Prima alternatief!
Snack gezond
Jezelf alles ontzeggen heeft geen zin. Zorg dus dat er wat te snacken valt als je zin hebt in iets lekkers. Maar houd het gezond.
Zet er een beloning tegenover
Waarschijnlijk houd je geld over dat je anders in de kroeg of aan je persoonlijke wijnvoorraad had besteed. Doe daar iets leuks van!
Speel een spelletje
Draait het bij jou en je vriendengroep vaak om het drinken van alcohol? Verzin eens iets anders. Speel bijvoorbeeld een leuk spelletje met elkaar.

Ga het nieuwe jaar goed van start

Naast een alcoholvrije-maand is januari ook het begin van een nieuw jaar. Het uitgelezen moment om te starten met een schone lei en goede voornemens om gezond te eten. Deze recepten vol groente en fruit helpen je daar een handje bij.   

Meer inspiratie voor de winter

Ontdek heerlijke gerechten & tips om goed de winter door te komen.

Schoonmaken Smoothies Tikkie gezonder Weerstand boosten Winterse gerechten en recepten

22 december 2019 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 29 december 2022