Vegetarische pasta & recepten

Variëren zonder vlees en vis

Bekijk alle recepten

Snelle & makkelijke vegetarische pasta

Eet je liever geen of minder vlees? Dan is pasta bij uitstek het gerecht om op de vegetarische toer te gaan. Paddenstoelen, noten, kaas, verse kruiden, groenten: je kunt zoveel lekkers aan pasta toevoegen, waardoor je het vlees niet mist. En wil je toch het idee van vlees? Er bestaan inmiddels veel goede vegetarische varianten die echt op vlees lijken. Kies een heerlijk vegetarisch pastarecept van Jumbo uit en ga aan de slag.

5x recept voor vegetarische pasta

Op zoek naar een leker recept voor vegetarische pasta? Bij Jumbo inspireren we je graag: de mogelijkheden zijn eindeloos. Welk vegetarisch pastarecept spreekt jou het meeste aan?

Bekijk alle recepten

Alles voor je vegetarisch pastarecept

Heb je een heerlijk recept uitgekozen om vegetarische pasta te maken? Van de saus tot de pasta en van groente tot vleesvervanger: bij Jumbo vind je alles voor je vegetarisch pastarecept.

Meer boodschappen

Ga voor een verrassend recept voor vegetarische pasta

Een vegetarische pasta heb je snel gemaakt. Vooral met de handige en lekkere tips van Jumbo. Een makkelijke manier om je pasta vegetarisch te maken is om het vlees in je vertrouwde pastasaus te vervangen door een vegetarische variant. Vervang bijvoorbeeld het gehakt in je bolognesesaus voor het vegetarisch gehakt of kies vegetarische spekjes voor je pasta carbonara. Ook voor kipfiletblokjes bestaat een plantaardige variant. Onder andere onze eigenlijn Lekker Veggie, de Vegetarische Slager en Garden Gourmet bieden een ruim assortiment aan levensechte vleesvervangers.

Wil je wat creatievere ideeën voor vegetarische pasta? Er zijn enorm veel mogelijkheden voor pastasauzen zonder vlees of vis. Natuurlijk vind je bij Jumbo veel verse groenten, maar ook nog vele andere smaakmakers. Kaas zorgt ervoor dat je maag goed gevuld voelt. Parmezaanse kaas, mozzarella en feta zijn geliefd in een recept voor vegetarische pasta. De echte kaasliefhebbers kunnen ook voor de sterke smaak van gorgonzola kiezen. Of wat te denken van paddenstoelen? Die geven je vegetarisch pastarecept veel smaak en hebben een vlezige structuur. Tot slot nog een handjevol basilicumblaadjes eroverheen en je vegetarische pasta is klaar. Daar geniet iedereen van!

Meer vegetarische inspiratie

Ontdek nog meer lekkere recepten zonder vlees of vis.

Vegetarisch Vegetarische recepten Vegetarische BBQ Vegetarische burger Vegetarische curry
Vegetarische lasagne Vegetarische ovenschotel Vegetarische pasta Vegetarische risotto Vegetarische soep
Vegetarische wraps Vegetarische quiche Vegetarische bonen Recepten met jackfruit Tofu
Lekker Veggie