Loading...

De lekkerste sauzen bij varkenshaas

15 oktober 2020 | Auteur: Jumbo

Varkenshaas is een geliefd stuk vlees voor het kerstdiner. Je kunt het op heel veel manieren serveren. Met een sausje maak je het extra lekker en feestelijk. 

Varkenshaas met champignonroomsaus is een bekende combinatie, maar er zijn nog veel meer sausjes die heerlijk smaken bij varkenshaas. We helpen je graag aan inspiratie om jouw malse varkenshaas naar een hoger niveau te tillen, variërend van recepten voor alleen de saus tot complete gerechten met varkenshaas.

1. Roomsaus

4 ingrediënten  10 min 

We beginnen met een klassieker: roomsaus. Heerlijk in zijn eenvoud en de perfecte toevoeging bij je malse stukje vlees. Doordat de saus al in 10 minuten klaar is, houd je tijd over deze Kerst. En tijd is kostbaar. Tip: strooi over de roomsaus nog wat fijngesneden verse kruiden, zoals peterselie.

Bekijk het recept

2. Peperroomsaus

10 ingrediënten  15 min 

Voeg je graag wat meer smaak toe aan je varkenshaas? Ga dan voor de populaire peperroomsaus. Want die twee vormen een gouden combi. Dit recept voor pepersaus zit vol met geweldige smaakmakers, is makkelijk en snel te maken en het geeft je varkenshaas een extra chique tintje.

Bekijk het recept

3. Rodewijnsaus

7 ingrediënten  30 min 

Rodewijnsaus is een geliefde saus bij vlees en je ziet 'm vaak terug aan het kerstdiner. Deze variant is makkelijk te maken en tilt je varkenshaas naar een hoger niveau. Dat wordt zeker genieten!

Bekijk het recept

4. Varkenshaas met champignonsaus

12 ingrediënten  25 min 

De klassieker onder de varkenshaasrecepten: varkenshaas met champignonroomsaus. Deze variant is lekker op smaak gebracht met witte wijn. Nog wat krieltjes in schil en een frisse salade erbij en je hebt een verrukkelijk gerecht dat het zeker goed doet aan de kersttafel.

Bekijk het recept

5. Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto

23 ingrediënten  60 min 

Varkenshaas + pepersaus = een gouden combi. Varkenshaas met salie-pepersaus is de overtreffende trap. En daar serveren we nog een paddenstoelenrisotto bij. Dit gerechtje schreeuwt gewoon Kerst. Kun je wel wat hulp gebruiken bij dit culinaire recept? Bekijk dan ook de video bij het recept.

Bekijk het recept

6. Varkenshaas met rode ui-cranberrysaus

7 ingrediënten  30 min 

Nog zo’n typisch kerstrecept: cranberrysaus. Gecombineerd met rode ui en gebakken spekjes vormt dit een fantastische smaakmaker voor je varkenshaas. De grofgehakte hazelnoten als topping maken het gerecht helemaal af. Laat het jullie smaken!

Bekijk het recept

7. Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen-madeirasaus

19 ingrediënten  60 min 

Wil je echt indruk maken tijdens het kerstdiner? Dan heb je met dit recept een prachtig pronkstuk te pakken. Madeira is een versterkte wijn, die je gerecht een flinke smaakboost geeft. Dat in combinatie met paddenstoelen maakt het een perfect hoofdgerecht voor Kerst.

Bekijk het recept

8. Varkenshaas met Duvel-stroopsaus

9 ingrediënten  10 min 

Bij varkenshaas zie je vaak sausjes met rode wijn, port of andere wijnsoorten. Maar ook met bier kun je de lekkerste sauzen maken. Deze roomsaus met Duvel is daar een goed voorbeeld van. Gecombineerd met stroop en mosterd zorgt dit sausje voor een ware smaaksensatie. En dat is alles wat je wil voor je kerstgerecht.

Bekijk het recept

Meer verrukkelijke toppings voor varkenshaas

Sausjes, salsa’s, chutneys… Er is zó veel om uit te kiezen als je je gerecht met varkenshaas iets extra’s wilt geven. We helpen je aan een aantal recepten om te variëren.