Gepocheerd ei

Gepocheerd ei maken, tips & recepten

Word je ook niet gelukkig van een mooi gepocheerd ei? Een ei pocheren is een ei koken zonder de schil. Een gepocheerd ei maken is altijd even spannend, maar met de tips en recepten van Jumbo wordt het een eitje! Genieten van een gepocheerd ei kan op elk moment van de dag: van ontbijt tot aan het diner. Zo is een gepocheerd ei vaak onderdeel van een voorgerecht en speelt het de hoofdrol in het populaire gerecht eggs benedict.

Snel naar

Recepten om gepocheerd ei te maken Instructievideo: zo pocheer je een ei Uitgelicht recept: groene asperges met gepocheerd ei Benodigdheden om een ei te pocheren Ei pocheren in de magnetron

Kies een recept met gepocheerd ei

Een ei pocheren moeilijk? Met een recept om gepocheerd ei te maken, moet het goed gaan. Maak jij een gepocheerd ei als voorgerecht, ontbijt of lunch?

Bekijk alle gepocheerd ei recepten

Instructievideo: een ei pocheren doe je zo

Breng een pan water aan de kook, zet het vuur daarna laag en doe een scheut azijn in het water. Breek een ei boven een schaaltje en zorg dat de dooier heel blijft. Roer nu flink door de pan met water, zodat een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden en laat het ei circa 2 min. pocheren. Haal het gepocheerd ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan. Laat even uitlekken op keukenpapier. Nu is je gepocheerd ei klaar om er een lekker recept mee te maken.

Alle benodigdheden om gepocheerd ei te maken

Wat je nodig hebt om een ei te pocheren, is een ei en azijn. Je kunt ook een gepocheerd ei maken met een hulpmiddel, zoals een boterhamzakje of soeplepel. Lees verderop hoe je dit doet.

Bekijk het volledige assortiment

 

Een ei pocheren in de magnetron

Een makkelijk manier om een gepocheerd ei te maken, is het ei pocheren in de magnetron. Het is veel eenvoudiger dan een ei pocheren in een pan en het is in een mum van tijd klaar. Vul een kopje met 125 ml water en breek heel voorzichtig het ei in het kopje. Als het ei nog niet onder water staat, vul dan wat bij tot het ei onder het water verdwenen is. Leg een schotel op het kopje en verwarm 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. En zo maak je razendsnel een perfect gepocheerd ei voor je ontbijt, lunch of voorgerecht van bijvoorbeeld het paasdiner.

 

Ei pocheren zonder azijn en met een boterhamzakje

De traditionele manier om een gepocheerd ei te koken, is in een pan water met azijn. Maar je kunt ook een ei pocheren zonder azijn. We leggen uit hoe je een gepocheerd ei kunt maken met een ander hulpmiddel. Zo geniet jij straks van een mooi gepocheerd ei. Je hebt speciale ei-pocheerders, maar met een simpel huis-tuin-en-keuken middeltje kan het ook. Je kunt namelijk een ei pocheren met een boterhamzakje. Als je je ei wil pocheren in een zakje, dan vet je eerst de binnenkant van het zakje in met een beetje olie of zachte boter. Breek het ei nu boven het boterhamzakje, zonder dat de dooier breekt. Knoop het zakje dicht en zorg dat er een beetje lucht en ruimte is voor het ei om uit te zetten. Leg het zakje met het ei nu 7 minuten in kokend water.

 

Een gepocheerd ei bewaren

Heb je meerdere eieren gepocheerd of wil je je ei al van tevoren pocheren? Je kunt een gepocheerd ei bewaren voor later, maar let dan wel op de volgende zaken. Doe de gepocheerde eieren in een bak met water en zorg dat ze helemaal onder water staan. Anders drogen ze uit. Je kunt je gepocheerd ei zo 2 dagen bewaren in de koelkast. Je gepocheerde ei opnieuw opwarmen? Dat doe je simpelweg in een pan met heet water dat net van de kook is. Laat je ei hier voorzichtig in zakken en haal het gepocheerd ei er na een minuut weer uit met een schuimspaan.

Veelgestelde vragen over gepocheerde eieren maken

Hoe maak je gepocheerd ei?

Hoe lang moet een gepocheerd ei koken?

Wat is gepocheerd ei?

Hoe houd je een gepocheerd ei warm?

Meer tips & recepten met ei

Gepocheerd of niet, eieren zijn natuurlijk onmisbaar tijdens Pasen. In deze blogs ontdek je nog meer tips voor eieren in de hoofdrol gedurende de paasdagen. Zelfs als je niet van ei houdt.

Food

Geen Pasen zonder ei. Van eieren om te koken tot paaseieren in de lekkerste smaken: we zetten onze lekkerste eitjes op een rijtje.

Food

Met deze vegetarische gerechten tover je niet alleen een verrukkelijke paasbrunch op tafel, maar ook een lach op ieders gezicht. 

Food

Van chocolade paaseieren alleen kunnen kinderen natuurlijk niet leven. Daarom zetten wij graag een aantal heerlijke kidsproof paasrecepten op een rij. 

Food

Maak van je brunch of lunch een feestje met deze vrolijk belegde boterhammen. Deze blije bammetjes toveren een beestenbende op tafel.

Pasen inspiratie

Alles over Pasen Gourmetten Gourmetten met Pasen Voorgerecht Pasen Hoofdgerecht Pasen Paasbuffet Paasbrood Paasbrood glutenvrij Paasbrunch Paasbunch vegan Paascake Paascupcakes Paasdiner Paaseitjes Paashacks
Paashapjes Paaskoekjes Paaslunch Paasmenu Paasontbijt Paasrecepten Paasrecepten kinderen Paasrecepten vegan Paassoep Paastaart Paastoetje Paastrifle Paas-tiramisu Asperges Aspergesoep
Aspergetaart Aspergerecepten Asperges koken Asperges met ham en ei Asperges met zalm Brunch BBQ'en met Pasen Eieren Eiersalade Gevulde eieren Gepocheerd ei Gourmet bijgerechten Gourmet boodschappenlijst Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet tips Gourmet vlees High tea High tea sandwiches Kaneelbroodjes Mini quiches Pasteitjes Quiche recepten Ragout Roerei maken Stappenplan ei pocheren Sandwich Scones Wrap-hapjes Paasblogs

10 januari 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 2 juni 2022