Franse recepten

Wereldwijd genieten mensen van de zeer diverse gerechten uit de traditionele Franse keuken. Bekende Franse gerechten zijn bijvoorbeeld quiche lorraine, coq au vin of een kleurrijke ratatouille. Ook koken de Fransen graag met vis. Ga aan de slag met een van onze heerlijke Franse recepten, schenk er een goed glas wijn bij en leef als een god in Frankrijk.

Populaire Franse recepten

Bekijk meer Franse recepten

Klaar in 20 minuten

Bekijk meer klaar in 20 minuten

Eenvoudige Franse recepten

Bekijk meer eenvoudige Franse recepten

Populaire filters voor Franse recepten

Vegetarisch Eenvoudig Hoofdgerecht Voordelig Klaar in 20 minuten

Soort Franse recepten

Voorgerechten Hoofdgerechten Soep Quiche Ratatouille

Direct aan de slag met Franse recepten

Als je graag thuis een vakantiegevoel wil creëren, ga dan aan de slag met de Franse keuken. Want die bevat de lekkerste, zomerse gerechten. Maar we hebben voor ieder seizoen en iedere gelegenheid het perfecte Franse recept. We hopen dat je voldoende inspiratie hebt om de keuken in te duiken. Ook voor de beste ingrediënten ben je bij Jumbo natuurlijk aan het goede adres. Je vindt ze in onze winkels en op Jumbo.com, maar je kunt je boodschappen ook online bestellen en thuis laten bezorgen of ophalen bij een Pick Up Point.

De lekkerste Franse recepten vind je bij Jumbo

Op elk moment van de dag kun je je even in Frankrijk wanen dankzij onze smakelijke Franse recepten. Start je dag feestelijk met een echte Franse croissant perdu met kwark en frambozen als ontbijt. En houd je van tosti’s? Probeer dan eens de Franse variant en maak voor de lunch een croque monsieur of een croque madame. Voor het diner zijn de keuzes eindeloos. Maak een rijkgevulde quiche, pak uit met een goed stuk vlees zoals côte du porc of kies een Frans gerecht met vis. Het land staat verder bekend om zijn goede Franse wijnen en ook die vind je natuurlijk bij Jumbo. Kies een passende wijn uit en maak je Franse menu compleet. Bon appetit!

Benieuwd naar de andere keukens? We laten je ook graag het beste proeven van bijvoorbeeld de Mexicaanse, Aziatische en onze eigen Hollandse keuken. Ontdek ons complete aanbod aan wereldse recepten.

Bekijk alle recepten >

Meer inspiratie?

Aziatische recepten Franse recepten Griekse recepten Hollandse recepten Hongaarse recepten Indiase recepten Italiaanse recepten Japanse recepten Mexicaanse recepten Spaanse recepten