Loading...
< Bekijk alle landen

Inspiratie uit Mexico

Heerlijke recepten en producten

Alles over Mexico

Witte stranden, cultuur, natuur of tequila: waar denk jij als eerste aan bij Mexico? Het kan natuurlijk ook het heerlijke eten zijn, want de Mexicaanse keuken heeft fantastische gerechten te bieden. Zet je sombrero op, duik in onze Mexicaanse recepten en haal Mexico naar je toe deze zomer.

Het beste uit de Mexicaanse keuken

Burrito's

Mmm… burrito! Met deze gevulde tortillawraps kun je oneindig variëren. Kip, gehakt, bonen, paprika, mais en kaas: kies wat jij lekker vindt. Dan nog een flinke hand kaas over de opgerolde tortilla’s, even de oven in en it’s a wrap!

Bekijk de enchilada recepten >

Nacho's

Voor velen dé guilty pleasure: nacho’s! Met kaas, salsa en guacamole als snack of met vlees en groenten als volwaardige maaltijd. Maak er je eigen Mexicaanse feestje van.

Bekijk alle nacho-recepten >

Taco's

Een knapperige variant met tortilla’s zijn de overheerlijke taco’s. Vul ze met vlees of vis, of maak ze vegetarisch. Wat geraspte kaas en koriander eroverheen en klaar is je gerecht. Met mes en vork eten is geen optie, dus eet ze maar lekker met je handen.

Bekijk onze taco-recepten >

Haal het beste uit Mexico in huis

Bekijk meer Mexicaanse producten

Een vriendelijk woord Mexicaans

Hallo   -   Hola

Goedemorgen   -   Buenos días

Goededag   -   Buenas tardes

Goedeavond   -   Buenas noches

Tot ziens   -   Hasta luego

Dag   -   Adios

Dankjewel   -   Gracias

Top 3: Mexicaanse lekkernijen

1. Guacamole

Met guacamole maak je vrijwel ieder Mexicaans gerecht extra lekker. Deze dip van avocado smaakt romig en een beetje pittig, maar dat heb je zelf in de hand. Guacamole is heel eenvoudig te maken en je likt je vingers erbij af.

Bekijk het recept >

2. Empanada's

Heb je deze heerlijke gebakken deeghapjes wel eens geproefd? Empanada’s zijn het ultieme Mexicaanse borrelhapje. Vaak worden ze gevuld met gehakt en kaas, maar je kunt hiermee variëren naar hartenlust.

Bekijk het recept >

3. Quesadilla

Letterlijk betekent quesadilla ‘kaasdingetje’ en dat is precies wat het is: een Mexicaanse variant van onze tosti. Neem een tortilla, vul hem met kaas en voeg vlees of groente toe, vouw ‘m dubbel en bakken maar. Lekker om te dippen in guacamole of een pittige salsa.

Bekijk het recept >

Mexicaanse weetjes

Het stereotype beeld van een Mexicaan is een man met een sombrero op: een hoed met een grote rand tot soms wel 60 cm breed. Het belangrijkste doel daarvan is schaduw bieden. De naam is dan ook een afgeleide van sombra, wat schaduw betekent. Denk je aan het Mexicaanse drankje tequila, dan denk je aan zout en citroen. Een Mexicaan zal echter gek opkijken van dit ritueel. Hij drinkt dit sterke drankje namelijk gewoon puur. Wist je dat de lunch de hoofdmaaltijd is voor de Mexicanen? Dan pakken ze echt uit. ‘s Avonds eten ze de restjes of wat brood. Een bekende feestdag in Mexico is Día de Muertos: de dag waarop de doden geëerd worden. Nabestaanden maken kleine offers en graven worden opgeruimd en gepoetst.

Breng Mexico in huis

Kleurplaat Mexico

Download de Mexicaanse kleurplaat met daarin de hoogtepunten van ‘t land. Wie maakt er de mooiste kleurplaat van?

Download kleurplaat >

Sombrero maken

Maak een Mexicaanse sombrero en kom in zomerse sferen. We laten zien hoe je zo’n vrolijke hoed maakt.

Bekijk knutseltip >

Burrito van Patrick Martens

Patrick Martens gaat op de Mexicaanse tour en maakt een heerlijke burrito met kip. Super makkelijk en lekker!

Bekijk alle favoriete vakantiegerechten>

Ontdek alle andere landen

Wat is jouw volgende vakantiebestemming thuis?

Spanje Mexico Frankrijk Nederland Azië Italië