Laden...

Stoofvlees: lekker sudderen maar

In een stoofpot worden vaak stukken rundvlees verwerkt, zoals rib- of sukadelappen. Maar ook hachee maak je klaar met speciaal stoofvlees. Stoofvlees is dus een verzamelnaam voor diverse soorten stoofvleesgerechten. Als je vlees gaat stoven kun je natuurlijk eindeloos variëren met verschillende groenten en kruiden. We vertellen je graag alles over stoofvlees en hoe je hier de lekkerste recepten mee maakt.

Wat is stoofvlees?

Stoofvlees noemen ze ook wel suddervlees of draadjesvlees. Dit is vlees dat op laag vuur gedurende een hele lange tijd gegaard moet worden om het mals te maken. Ook wel stoven. Als je vlees lekker staat te pruttelen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Wat je overhoudt? Lekker mals vlees dat uit elkaar valt.

De perfecte basis voor stoofvlees zijn riblappen, runderlappen of sukadelappen. Kies niet voor te mager vlees, want een beetje vet geeft juist smaak en dan wordt het ook een mals stoofpotje. Ieder land heeft eigen gerechten met stoofvlees, zo is er de Hongaarse goulash, de Indonesische rendang of de Nederlandse hachee.