Pompoencake recept

De perfecte lekkernij voor het najaar

Pompoencake: een traktatie uit de oven

Iedereen heeft wel eens een cake met appel, noten of rozijnen gegeten. Maar wat dacht je van een cake met pompoen? Een heerlijke variant die perfect past bij het najaar en extra lekker is bij de koffie na een mooie boswandeling. Jumbo inspireert je met allerlei tips en recepten voor cake met pompoen. Laat je gasten watertanden met een lekker geurende creatie uit eigen oven.

5x een recept voor pompoencake

Zin in pompoencake? Kies een recept en duik de oven in. Met elk pompoencake recept zet je een fantastische en originele lekkernij op tafel. 

Variatietips voor je pompoencake recept

Pompoencake met chocolade
De echte zoetekauw kan de pompoencake verrijken met chocolade. Roer hiervoor wat chocoladepasta door het cakebeslag of besprenkel de cake na het bakken met chocoladevlokken of hagelslag. Met deze rijke smaken die passen bij de herfst, zet je een extra feestelijke cake op tafel.
Pompoen cupcakes
Van cakebeslag met pompoen kun je natuurlijk ook lekkere cupcakes maken. Jumbo heeft een breed assortiment taartdecoratie, zodat je de cupcakes naar eigen inzicht kan versieren. Leuk en lekker als traktatie op een kinderfeest, verjaardag of natuurlijk voor Halloween!

Weetje?! Een gemiddelde portie pompoencake bevat zo’n 224 kcal, maar dit is afhankelijk van de ingrediënten die je toevoegt. Bij de recepten van Jumbo wordt altijd aangegeven hoeveel calorieën een portie bevat.

Zelf aan de slag? Bekijk deze handige tip

Hoe gebruik je bakpapier? In deze instructievideo laten we zien hoe je er met bakpapier voor kunt zorgen dat er niets aan de vorm vastkleeft.

Bekijk de video

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen uit de oven
Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta
Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade
Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart Pompoensalade