Hollandse recepten

Van gerechten met Hollandse kaas tot een oer-Hollandse stamppot of stoofvlees, zoals hachee. Houd je meer van een perfect gebakken pannenkoek of een klassiek agv'tje? De Hollandse keuken heeft een heleboel lekkers te bieden voor jong en oud. We zetten de populairste Hollandse recepten voor je op een rij. Dat wordt smullen van gerechten van eigen bodem.

Snel naar

Populaire Hollandse recepten Hollands budget koken Klaar in 20 minuten Eenvoudige Hollandse recepten

Populaire Hollandse recepten

Bekijk meer Hollandse recepten

Hollands budget koken

Een klassiek AVG recept is ideaal voor doordeweeks. Lekker en snel op tafel te zetten. Door seizoensgroenten te kiezen maak je de Hollandse klassieker op budget koken. Laat je inspireren door deze vijf low budget recepten, waarmee je voor nog geen 2 euro p.p.* een heerlijk avg'tje bereidt.

Bekijk meer budget recepten

Klaar in 20 minuten

Bekijk meer klaar in 20 minuten

Eenvoudige Hollandse recepten

Bekijk meer eenvoudige Hollandse recepten

Populaire filters voor Hollandse recepten

Vegetarisch Eenvoudig Hoofdgerecht Voordelig Klaar in 20 minuten

Soort Hollandse recepten

Soep Stamppot Aardappels Gehaktballen Pannenkoeken

Direct aan de slag met Hollandse recepten

Zo zie je maar: onze eigen Hollandse keuken biedt genoeg inspiratie voor verrassend lekkere gerechten. Van een snelle hap tot een speciaal diner: we hebben voor elke gelegenheid het perfecte Hollandse recept. En ook voor de beste ingrediënten ga je natuurlijk naar de Jumbo winkel bij je in de buurt. Of bestel ze eenvoudig op jumbo.com en laat ze thuis bezorgen of haal ze op bij een Pick Up Point.

De lekkerste Hollandse recepten vind je bij Jumbo

Voor wie het eten niet zo exotisch hoeft te zijn: de Hollandse keuken kent vele smakelijke klassiekers. Wat je wens ook is, bij Jumbo vind je gegarandeerd een passend recept voor ieder moment van de dag. Ga je poffertjes of pannenkoeken bakken? Of wordt het toch een traditionele stamppot? De bekende boerenkoolstamppot en hutspot zijn vooral lekker in de winter.  Maar we hebben ook geweldige zomerse stamppotjes om van te genieten. 

Benieuwd naar de andere keukens? We laten je graag het beste proeven van bijvoorbeeld de Italiaanse, Aziatische of de Mexicaanse keuken. Ontdek ons complete aanbod aan wereldse recepten.

Bekijk alle recepten >

Meer inspiratie?

Aziatische recepten Franse recepten Griekse recepten Hollandse recepten Hongaarse recepten Indiase recepten Italiaanse recepten Japanse recepten Mexicaanse recepten Spaanse recepten

*Disclaimer: De prijzen genoemd op deze pagina zijn per gerecht gemiddeld €2 per persoon o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden.