Loading...

Appelmoes

Hoe maak je het zelf?

Appelmoes maken doe je zo!

Er zijn verschillende gelegenheden of maaltijden te bedenken waarbij appelmoes een goede aanvulling zou zijn. Kinderen eten het graag bij friet, maar ook bij gebakken aardappelen of als groentevervanger is appelmoes een heerlijk bijgerecht. Appelmoes zelf maken is een redelijke klus, maar het smaakt veel beter dan de kant-en-klare appelmoes. 

Welke appels gebruik je voor appelmoes?

De meest gebruikte appels voor het maken van appelmoes zijn Jonagold, Goudrenet, Elstar, Cox en Golden Delicious. Je kunt bij het maken van appelmoes kiezen voor een soort appels, maar een combinatie van meerdere appels is ook goed mogelijk. Door telkens andere smaken met elkaar te combineren, ontdek je zelf welke appel of appels je het lekkerst vindt om tot moes te verwerken.

Hoe maak je appelmoes?

Heb je trek in appelmoes bij je eigengemaakte frietjes? Maak zelf appelmoes met deze handige video van Jumbo. In een handomdraai serveer je een lekkere moes van verse appels.

Bekijk de video

Ingrediënten om zelf appelmoes te maken

Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt om zelf appelmoes te maken.

Appelmoes variatietips

Appelmoes met rozijnen
Wanneer je (een combinatie van) zure appels hebt gebruikt voor het maken van de appelmoes, kun je wat rozijnen toevoegen aan de appelmoes om de moes wat zoeter te maken. Je zou tevens de rozijnen in whisky of rum kunnen weken voordat je deze toevoegt aan de appelmoes.
Appelmoes met yoghurt
Als ontbijt, lunch of dessert is een yoghurt met appelmoes een heerlijk gerecht. Een scheutje kaneel in het mengsel van appelmoes en yoghurt zorgt voor een lekkere smaak. Voor appelmoes met yoghurt is vooral grovere appelmoes erg lekker.
Appelmoes met honing
Wanneer je geen suiker mag of wil eten, kun je deze zoetmaker vervangen door honing. Je appelmoes krijgt alsnog een zoete smaak, maar je hebt geen suiker toegevoegd.
Hoeveel calorieën heeft appelmoes?

Een portie appelmoes weegt gemiddeld 125 gram. Per portie bevat appelmoes 100 kcal en 416 kJ. Per 100 gram bevat appelmoes 80 kcal en 333 kJ.

Kant-en-klare appelmoes

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Bij Jumbo hebben we ook kant-en-klare appelmoes in het assortiment. 

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart