Dessert recepten & inspiratie

Hemelse toetjes

Bekijk alle recepten

Zoet of hartig: een dessert kan er altijd bij

Hoe vol je ook zit, voor een dessert heb je altijd een plekje over, toch? Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker dessert om je diner mee af te sluiten? Dan zit je gebakken: van een snel sorbetijsje tot hangop met fruit of toch een indrukwekkend grand dessert. En alles ertussenin. Of bereid eens een toetje op de BBQ! Jumbo heeft de beste recepten en tips. Welk dessert recept ga jij als eerste maken?

5x snel dessert recept

Ben jij een zoetekauw of ga je een hartig dessert maken? Met een snel en makkelijk dessert recept van Jumbo sluit je een etentje in ieder geval goed af.

5x indrukwekkende desserts

Na een feestelijk diner is een origineel dessert recept de kers op de taart. Als je een van deze desserts gaat maken, steel je zeker de show. Neem voor een dessert voor Pasen ook eens een kijkje bij onze paastrifle recepten.

5x zalig dessert recept met ijs

Gek op ijs? Dan kun je je hart ophalen met een overheerlijk dessert recept met ijs in de hoofdrol. Wat denk je van karamel-zeezout ijscake? Een dessert met ijs doet het altijd goed.

5x overheerlijke desserts van de BBQ

Ook een gezellige BBQ is pas compleet met een goed dessert. Wist je dat je op de BBQ de lekkerste toetjes kunt maken? Ontdek het zelf!

5x vegan dessert recept

Een vegan dessert maken moeilijk? Niet met deze fijne vegan toetjes-recepten! Laat je inspireren en ontdek het zelf!

5x hartig dessert

Niet iedereen is dol op zoete nagerechten. Een hartig dessert maken kan ook. Laat je inspireren door deze recepten.

Een lekker dessert maken doe je zo

Van desserts krijgen we nooit genoeg. Ook in onze kookvideo’s maken we de lekkerste toetjes. Wat is jouw favoriete dessert? Kijk de video en doe gezellig mee. 

Semi Freddo
Romige avocado tiramisu
Choco mousse
Dame blanche
Frisse aardbei tiramisu

Weetjes over toetjes

Hoe uitgebreid ons diner ook is, we hebben altijd plek over voor een dessert. Hoe dat komt? Je zintuigen hebben na een tijdje genoeg van een bepaalde smaak. Je krijgt dan het gevoel dat je vol zit. Krijg je na het hoofdgerecht een hemels dessert voorgeschoteld, dan raken je zintuigen weer geïnteresseerd en kun je er volop van smullen. Een dessert wordt vaak gezien als ongezond en slecht voor de lijn. Toch zijn er genoeg toetjes die passen in een gezond voedingspatroon. Magere kwark, yoghurt, pure chocolade en fruit bijvoorbeeld. Zo kun je zonder schuldgevoel genieten van een lekker dessert.  Een dessert met chocolade is een goed idee: de geur ervan helpt je ontspannen. Ook stimuleert chocolade de aanmaak van endorfine en serotonine. Daar voel je je gelukkig door. Perfect om je maaltijd mee af te sluiten dus! In de middeleeuwen sloot men het avondmaal af met wijn met kruiden en suiker. Dat zou goed zijn voor de spijsvertering. Het Franse leenwoord dessert komt van desserver: de tafel afruimen. Het woord toetje werd in de jaren ‘70 populair door de reclame van het zuivelmerk Mona. De meest gegeten toetjes in Nederland zijn vla, yoghurt, kwark en ijs.  Het eerste kant-en-klare toetje van Nederland was vruchtenyoghurt. Deze verscheen in 1970 in ‘t schap. 

Alle boodschappen om een geweldig dessert te maken

Een hemels dessert maak je natuurlijk met de beste producten. Jumbo heeft alles in huis om een geweldig dessert op tafel te toveren. 

Bekijk meer

Meer inspiratie voor het dessert?

Dessert Italiaans dessert Grand dessert
Makkelijke desserts Trifle Mascarpone
Chocolademousse Tiramisu Kaasplankje
Alles over kaas Hangop Paastrifle