Paksoistamppot: recepten & tips

De boerenkoolstamppot en stamppot andijvie staan waarschijnlijk met regelmaat op tafel. Heerlijk inderdaad, maar wist je dat je ook met paksoi een superlekkere stamppot kunt maken? Ontdek de mogelijkheden en tover een verrassende paksoistamppot op tafel.

Snel naar

Recept voor paksoistamppot & andere ideeën Handige lijstjes voor je paksoistamppot Alles wat je nodig hebt voor je stamppot paksoi Echt, we hebben nóg meer inspiratie voor je paksoistamppot Zo snijd je paksoi voor je stamppot

Recept voor een verrassende paksoistamppot & andere ideeën

Met een goed recept voor een paksoistamppot zet je iets lekkers én verrassends op tafel. Of kies een van de andere stamppotjes met bijvoorbeeld andijvie, Chinese kool of koolraap.

Handige lijstjes voor je paksoistamppot

Bij Jumbo maken we het je zo gemakkelijk mogelijk. Met de hulp van deze lijstjes, tover je naast een recept voor paksoistamppot, ook andere heerlijke stamppotjes op tafel. Met deze lijstjes vind je snel je boodschappen.

Alles wat je nodig hebt voor je stamppot paksoi

Van kruimige aardappelen tot de paksoi zelf. Alle ingrediënten voor een lekkere paksoistamppot haal je gewoon bij Jumbo.

Ontdek het volledige assortiment

Vind de lekkerste wijn bij je paksoistamppot

Soms mag je jezelf (en je naasten) best eens verwennen. Maak een stevige wandeling en sluit de dag af met een stamppot paksoi én een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn past het beste? Laat je inspireren door onze suggesties!

Lees blog over wijn bij stamppot

Nog meer ideeën voor een paksoistamppot

Paksoistamppot met kip

Je hebt ‘m misschien al gezien: het recept voor een paksoistamppot met kip. Met hete kip welteverstaan. Voor wie houdt van een oosters tintje aan zijn gerecht, kunnen we deze paksoistamppot van harte aanbevelen.

Ook lekker: paksoistamppot met spekjes

Zoals je in de meeste klassieke stamppotten spekjes doet, is dat ook erg lekker in een paksoistamppot. De spekjes geven dan nét dat extra zoutje en krokantje aan je gerecht.  

Paksoistamppot vegetarisch, een fijne variant

Ben je op zoek naar een paksoistamppot die vegetarisch is? Check dan zeker onze zomerse paksoistamppot, die stiekem ook lekker is in de winter. De mosterd en komijnekaas zorgen voor voldoende pit in deze fijne stamppot.

Probeer eens paksoistamppot met perzik

Uh wat? Een paksoistamppot met perzik? Zeker! Hoewel we hier niet een speciaal recept voor hebben, kun je perzik prima als zoet element toevoegen aan je recept voor paksoistamppot. Let op, doe de perzik er pas op het laatste moment bij, anders blijft er weinig van over.

Veelgestelde vragen over paksoistamppot

Hoe maak ik paksoistamppot?

Kun je paksoistamppot invriezen?

Hoe lang kun je een stamppot met paksoi bewaren?

Handig: zo snijd je paksoi voor je paksoistamppot

Paksoi is knapperig, fris en een beetje pittig. Juist daarom is het zo’n fijne variant voor de stamppot. In deze video laten we zien hoe je paksoi snijdt en bereidt.

Nog meer stampen?

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Ontdek hieronder onze andere lekkere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinese kool-stamppot Groene kool-stamppot
Hete bliksem Hutspot Knolselderijstamppot Koolhydraatarme stamppot Paksoistamppot Pastinaakstamppot Pompoenstamppot
Preistamppot Raapstelen stamppot Rode kool stamppot Rucolastamppot Savooiekool stamppot Snijbonen stamppot Spinaziestamppot
Spitskoolstamppot Spruitjesstamppot Stel zelf je stamppot samen Vegetarische stamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkoolstamppot

10 december 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juli 2022