Loading...

Kiwi

Superfruit vol vitaminen

Bekijk alle recepten

Kiwi: een opvallende tropische fruitsoort

De kiwi is een bijzonder stuk fruit. In één kiwi zit namelijk meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast zitten er nog veel meer belangrijke voedingsstoffen in de kiwi. We kennen 2 soorten kiwi’s: kiwi gold en kiwi green. Het verschil zit ‘m, je raadt het al, in de kleur van het vruchtvlees. Daarnaast heeft de kiwi gold geen haartjes op de schil en een zoetere smaak. Qua voedingsstoffen zijn ze nagenoeg hetzelfde. De kiwi is een verfrissend tussendoortje, maar laat zich ook goed combineren in allerlei recepten.

Goed om te (w)eten

Veel van onze groenten en fruit komen van Hollandse bodem en zijn voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof. Bovendien checken we in onze winkels al dat lekkers meerdere keren per dag, zodat we zeker weten dat jij het beste mee naar huis neemt.

Bekijk product
Kiwi
Bak 1 kilo 3,49 euro

5x tussendoortjes met kiwi

5x desserts met kiwi

Meer recepten met kiwi

Van ontbijt tot diner: verrassende recepten met kiwi voor elk moment van de dag.

Bewaartips voor kiwi’s

De kiwi kun je op verschillende plekken bewaren. We helpen je graag een handje op weg!

Bewaar je kiwi’s in de koelkast, dan zijn ze 1 tot 3 weken houdbaar. Je kunt kiwi’s ook tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Houd er dan wel rekening mee dat ze niet meer zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar voor een smoothie is dat prima. Op de fruitschaal kun je kiwi’s zo’n 3 tot 7 dagen bewaren. Heb je kiwi’s gekocht die nog niet rijp zijn en heb je zin in deze vitaminebom? Stop de kiwi dan bij appelsperen of bananen in een papieren zak en laat hen het werk doen.

Hier komen onze kiwi’s vandaan

De kiwi groeit aan struikachtige klimplanten. Die van Jumbo vind je in Pongakawa, Nieuw-Zeeland. Kijk je met onze teler mee hoe het er op zijn kiwigaard aan toe gaat?

Bestel je kiwi’s bij Jumbo

Tips & weetjes

  • Koop kiwi’s als ze nog stevig zijn en ga voor intacte exemplaren zonder vlekken. Ze zijn rijp als ze bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet een beetje meegeven.
  • Wist je dat je een kiwi ook mét schil kunt eten? Je profiteert dan optimaal van alle goede voedingsstoffen die erin zitten. Borstel de haartjes eraf, spoel ‘m even af onder de kraan en je kiwi is klaar om opgegeten te worden.
  • Een kiwi als toetje helpt tegen dat vermoeide gevoel na het eten. Hij vermindert de opname van suikers uit je maaltijd en vermindert zo je after dinner dip.
  • Zoals je misschien weet, is er ook een vogelsoort die kiwi heet. Benieuwd wie naar wie vernoemd is? De vogel was er het eerst. De vrucht is dus door de ontdekkers vernoemd naar het dier, omdat ze zo op elkaar lijken.

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Aardbeien Nectarine Kersen Bananen