Alles over gezond eten en gezond leven

Wil jij graag gezond leven en ben je op zoek naar recepten die passen bij een gezonde levensstijl? Jumbo helpt je graag op weg. Met onze handige tips en lekkere gerechten wordt gezond eten een fluitje van een cent. Laat je inspireren en geniet.

Snel naar

Wat is gezond eten? Recepten Uitgelicht gezond recept Assortiment Wat eten we

Wat is gezond eten?

Onder gezond eten verstaan we bij Jumbo maaltijden en tussendoortjes die zo veel mogelijk zijn gemaakt met producten uit de Schijf van Vijf. Denk daarbij aan verse groenten, fruit, volkoren graanproducten, aardappelen en peulvruchten. Maar ook ongezouten noten, vloeibare margarine en plantaardige oliën. En magere of halfvolle zuivelproducten. 

Ook vlees past bij een gezonde levensstijl. Kies dan wel voor onbewerkt vlees, zoals kipfilets, mager gehakt en varkenshaas. Bewerkt vlees (hamburgers, worst en gemarineerd vlees) past niet in de categorie ‘gezond eten’. Net als rundvleesproducten (biefstuk en magere runderlappen). Voor vis geldt dat je eigenlijk alle soorten kunt eten, behalve de zogenaamde rode vissen.

Om een gezonde maaltijd op smaak te maken mag je elke dag twee producten toevoegen die niet in de Schijf van Vijf staan. Denk bijvoorbeeld aan een lepel ketchup door de spaghetti bolognese, wat mosterd op je belegde broodje met kaas of een snufje zout van maximaal 2 gram per persoon in het eten. Zo zie je maar: bij gezond eten kan er veel meer dan je denkt. Makkie, toch?

Gezond eten met een lekker lunchgerecht

Tussen de middag gezond eten? Deze lunchgerechten passen stuk voor stuk binnen een gezonde levensstijl.

Heerlijke maaltijden voor wie gezond wil leven

Gezond leven en lekker eten. Het kan met deze recepten. Ga jij voor een pastagerecht, bietencouscous of een gezonde stamppot?

Op naar een gezond leven met deze handige lijstjes

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de vernieuwde Jumbo Foodoach app maak je jouw favorieten familiegerechten nét een tikkie gezonder. Wissel je favoriete producten om voor producten die passen in de Schijf van Vijf (Gouden Wissels) of producten die een stapje in de goede richting zijn (Goede Wissels). Ontdek welke wissels bij jou passen. Geen inspiratie? Geen probleem! Je kunt kiezen uit één van de 1.000 familierecepten.

Download de Jumbo Foodcoach app Een tikkie gezonder? Dat doe je zo! >

Gezond eten met producten uit de Schijf van Vijf

Kook voor een gezonde levensstijl zo veel mogelijk met producten uit de Schijf van Vijf. Van verse groenten en fruit tot volkoren brood en onbewerkt vlees. Maar ook vis, ongezouten noten en tofu vallen onder ‘gezond eten’. 

Foodcoach

Gezond én goedkoop eten

Gezond eten hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn verschillende manieren waarmee je kunt zorgen dat je goed voor jezelf zorgt en binnen je budget kunt blijven. In deze blog geeft Jumbo Foodcoach jou vijf handige tips om voordelig gezond te kunnen eten. Zo wordt een tikkie gezonder ook een tikkie goedkoper!

Bekijk het blog

Handige video's voor het bereiden van een gezonde maaltijd

Pompoen snijden

Met pompoen kun je heerlijke gezonde recepten bereiden. De groente zit bomvol goede voedingswaarden. Maar hoe pak je zo'n hele pompoen nu eigenlijk het beste aan? In deze video laten we zien hoe je een pompoen handig schilt en snijdt. 

Meer inspiratie met pompoen

Spruitjescurry met kokos

Gezond eten zonder al te veel moeite maar mét veel smaak? Probeer dan dit heerlijke recept voor spruitjescurry met kokos eens. Lekker, gezond en je zet het in een handomdraai op tafel. Kook gezellig mee met deze kookvideo.

Bekijk het recept

Quinoa bereiden

Quinoa is licht en zeer eiwitrijk. Daarnaast bevat het veel vezels, vitaminen en mineralen. Quinoa is dus een ideaal ingrediënt als je gezond wil eten. En het bereiden ervan is een fluitje van een cent. We leggen het in deze instructievideo stap voor stap uit. 

Bekijk alle recepten met quinoa

Alles over gezond eten

Gezond Gezonde recepten Gezond ontbijt Gezonde lunch Gezond avondeten Gezonde pasta

Meer recepten

Gezonde recepten Budget recepten 5 ingrediënten recepten Eenpansgerechten Populaire recepten

Info over voedingswaarde

Alles over voedingswaarde Eiwitten Koolhydraten Vitaminen Mineralen Natrium

20 september 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 1 februari 2022