Sushi

Aziatisch smullen

Bekijk alle recepten

Sushi: een Aziatisch feestje

Naast de diverse plekken waar je deze Aziatische lekkernij kunt scoren, kun je ook in eigen keuken heerlijke sushi bereiden. Met het uitgebreide assortiment van Jumbo maak jij zelf in een handomdraai je favoriete sushi. We hebben namelijk alles in huis om er een gezellig Aziatisch feest van te maken. Met sushi rijst, gember, nori bladen, sesamzaadjes en een handjevol Japans geïnspireerde recepten leef jij je thuis lekker uit. Het lijkt misschien veel werk, maar niets is minder waar met de handige kookvideo’s die laten zien hoe je gemakkelijk sushi kunt maken!

Veggie Sushi

Sushiliefhebbers opgelet: deze veggie sushi móét je proberen!

Tijd: 40 min Aantal ingrediënten: 11
Bekijk het recept

Zelf sushirijst koken

Het maken van sushi begint bij het koken van de sushirijst. Sushirijst staat erom bekend erg plakkerig te zijn. Kook je de rijst op de juiste manier, dan kun je de plakkerigheid beperken en wordt het rollen straks een peulenschil.

Was de sushirijst in een zeef in ruim koud water, tot het water niet meer troebel is. Zet de gewassen rijst op met koud water en breng dit aan de kook. Per 250 gram rijst gebruik je 350 milliliter water. Kookt het water? Zet het vuur dan laag, doe de deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten pruttelen. Zet na 10 minuten het vuur uit, maar laat de deksel op de pan. Op deze manier stoomt de rijst gaar, zonder klef of droog te worden. Schep de rijst in een ondiepe schaal, zodat hij snel de meeste warmte verliest. Schep er eventueel nog 5 eetlepels sushi azijn door. Gebruik sushirijst op kamertemperatuur. Dit geeft het beste resultaat.

Handige video's over sushi maken

Spiek in deze handige video’s hoe je het beste sushi kunt maken en ga vervolgens aan de slag met de lekkerste recepten!

Sushi Avocado Maki

Sushirijst koken 

Pittige sushi met zalm

California maki

Sushi met ham en paddenstoelen

5x sushi recepten

Wil je thuis eens lekker uitpakken in de keuken? Laat je dan inspireren met onze verrukkelijke sushirecepten.

Ontdek alle sushi recepten

Alles om zelf sushi te maken

Ontdek het hele sushi assortiment