Alles voor Halloween: trick or treat?

Op 31 oktober wordt het spookachtige feest Halloween gevierd. Wat ga jij doen op deze enge dag? Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg uitdeelsnoep in huis hebt als de spoken, monsters en zombies door de straten dwalen. 

Snel naar

Enge recepten voor Halloween Voordelige recepten met pompoen Griezelkoekjes voor Halloween Snoepgoed voor Halloween Gezonde Halloween traktaties

Enge recepten voor Halloween

Kokkerellen voor Halloween? Ga dan aan de slag met een van deze spookachtige lekkernijen. Laat je inspireren en laat vooral je fantasie de vrije loop met onze recepten voor Halloween.

Bekijk meer Halloween recepten

Voordelige recepten met pompoen

Heb je door al die Halloween pompoenen zin gekregen in een lekker gerecht met pompoen? Laat je dan inspireren door de gerechten hieronder. Deze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel voordelig. Deze gerechten voor 4 personen tover je al voor €2,50 per persoon op tafel.

Snoepgoed voor Halloween

Trick or treat? Met deze handige uitdeelzakken heb je voor iedereen wat lekkers. Dat tovert zeker een glimlach op de gezichten van de kinderen.

Ontdek meer snoepgoed voor Halloween

Producten voor al je Halloween baksels

Bekijk meer bakassortiment

Pompoen versieren voor Halloween

Halloween is pas compleet met een versierde pompoen voor de deur. Zo kun je met onze kattenmal een kattengezicht op een pompoen maken. Best schattig toch? Wil je zelf een griezelpompoen maken? Volg deze dan stappen:

Snij in een rondje de bovenkant van de pompoen open. Hol de pompoen van binnen uit met een lepel zodat alle pitjes en vezels eruit zijn. Dit doe je ook met de afgesneden bovenkant. Teken vervolgens het gezicht op de pompoen met een stift. Snijd het gezicht uit de pompoen met een mesje. Maak een waxinelichtje aan, leg het in de pompoen en stop de bovenkant van de pompoen er terug op. Tadaa, je hebt nu een Halloweenpompoen!
Tips op je gesneden pompoen langer te bewaren

Zelf lampionnen maken

Tijdens Halloween en Sint-Maarten gaan veel kinderen met een lampionnetje langs de deur voor iets lekkers. Zo’n lampion kun je met onze tips heel makkelijk zelf maken. Met een leeg pak melk, een lege fles wasmiddel of een blik, kun je zo een lampion maken en versieren. Ontdek hoe je dat doet.

Zelf lampionnen maken

Halloween kleurplaat

Download onze leuke kleurplaat die speciaal voor Halloween gemaakt is. Wist je dat we nog veel meer kleurplaten hebben? 

Download Halloween kleurplaat

Pompoen schillen

Een goedgevulde pompoensoep met een knapperige broodje er bij is een perfecte maaltijd tijdens Halloween. Hoe je zo’n pompoen schilt, laten we je zien in de video.

Meer over pompoensoep

Gezonde Halloween traktaties

Wil jij een gezonde Halloween traktatie geven? Fruit of snoep zonder suiker kan natuurlijk ook! 

Bekijk alle Halloween traktaties

Over Halloween

Halloween is een nationale feestdag in Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Door alle aandacht die Halloween krijgt in Amerika, wordt het ook in Nederland een steeds grotere feestdag. Kinderen gaan verkleed als spoken, monsters en heksen de straat op. “Trick or treat!” oftewel “een snoepje of ik schiet”. Aan het einde van de straat zit het mandje vol met snoep en veranderen de enge geschminkte gezichten in blije kindergezichtjes. Zorg er voor dat je dus genoeg lekkers in huis hebt op 31 oktober. 

Bij Jumbo hebben we genoeg lekkernijen voor Halloween. En in de winkel vind je vaak ook grote pompoenen om je huis mee te versieren. Onze speciale pompoenrecepten zijn ook griezelig lekker.

16 september 2020 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14 juni 2022