Loading...

Alles voor Halloween: trick or treat?

Op 31 oktober wordt het spookachtige feest Halloween gevierd. Wat ga jij doen op deze enge dag? Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg uitdeelsnoep in huis hebt als de spoken, monsters en zombies door de straten dwalen. Tip: houd het veilig en zet een mand met verpakte snoepjes bij de deur, zodat aanbellen niet noodzakelijk is en contactmomenten beperkt blijven. Ook leuk: maak er thuis een griezelig feestje van met de leuke knutseltips en lekkere Halloweenrecepten die je op deze pagina kunt vinden. 

Veel lekkers voor Halloween

Met deze handige uitdeelzakken heb je voor iedereen wat lekkers. 

Enge recepten voor Halloween

Vier je Halloween liever thuis in deze tijd? Ga dan aan de slag met een van deze spookachtige lekkernijen. Laat je inspireren en laat vooral je fantasie de vrije loop met onze recepten voor Halloween.

Bekijk meer Halloween recepten

Kleurplaat speciaal voor Halloween

Download onze leuke kleurplaat die speciaal voor Halloween gemaakt is. Wist je dat we nog veel meer kleurplaten hebben? 

Bekijk alle kleurplaten Download Halloween kleurplaat >

Pompoen versieren voor Halloween

Halloween is pas compleet met een versierde pompoen voor de deur. Zo kun je met onze kattenmal een kattengezicht op een pompoen maken. Best schattig toch? Wil je zelf een griezelpompoen maken? Volg deze dan stappen:

Snij in een rondje de bovenkant van de pompoen open. Hol de pompoen van binnen uit met een lepel zodat alle pitjes en vezels eruit zijn. Dit doe je ook met de afgesneden bovenkant. Teken vervolgens het gezicht op de pompoen met een stift. Snijd het gezicht uit de pompoen met een mesje. Maak een waxinelichtje aan, leg het in de pompoen en stop de bovenkant van de pompoen er terug op. Tadaa, je hebt nu een Halloweenpompoen!

Griezelig genieten van gebak

Halloween is in Nederland een steeds populairder feest. En bij feest hoort gebak. Speciaal voor deze feestdag hebben we gebak geheel in Halloweenstijl. Dus dat wordt smullen én griezelen.

Bekijk het gebak

Pompoen schillen

Een goedgevulde pompoensoep met een knapperige broodje er bij is een perfecte maaltijd tijdens Halloween. Hoe je zo’n pompoen schilt, laten we je zien in de video.

Zo schil je een pompoen

Gezonde Halloween traktaties

Wil jij een gezonde Halloween traktatie geven? Fruit of snoep zonder suiker kan natuurlijk ook! 

Bekijk alle Halloween traktaties

Over Halloween

Halloween is een nationale feestdag in Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Door alle aandacht die Halloween krijgt in Amerika, wordt het ook in Nederland een steeds grotere feestdag. Kinderen gaan verkleed als spoken, monsters en heksen de straat op. “Trick or treat!” oftewel “een snoepje of ik schiet”. Aan het einde van de straat zit het mandje vol met snoep en veranderen de enge geschminkte gezichten in blije kindergezichtjes. Zorg er voor dat je dus genoeg lekkers in huis hebt op 31 oktober, maar houd het wel veilig en hygiënisch. Onze tip is een mand met verpakte snoepjes bij de deur, zodat afstand bewaard kan blijven. 

Bij Jumbo hebben we genoeg lekkernijen voor Halloween. Ontdek het speciale Halloween gebak. En in de winkel vind je vaak ook grote pompoenen om je huis mee te versieren. Onze speciale pompoenrecepten zijn griezelig lekker.