Loading...

Alles voor Halloween: trick or treat?

Op 31 oktober wordt het spookachtige feest Halloween gevierd. Wat ga jij doen op deze enge dag? Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg uitdeelsnoep in huis hebt als de spoken, monsters en zombies door de straten dwalen. Tip: houd het veilig en zet een mand met verpakte snoepjes bij de deur, zodat aanbellen niet noodzakelijk is en contactmomenten beperkt blijven. Ook leuk: maak er thuis een griezelig feestje van met de leuke knutseltips en lekkere Halloweenrecepten die je op deze pagina kunt vinden. 

Snoepgoed voor Halloween

Trick or treat? Met deze handige uitdeelzakken heb je voor iedereen wat lekkers. Dat tovert zeker een glimlach op de gezichten van de kinderen.

Ontdek meer snoepgoed voor Halloween

Inspiratie voor Halloween met dit handige lijstje

Enge recepten voor Halloween

Kokkerellen voor Halloween? Ga dan aan de slag met een van deze spookachtige lekkernijen. Laat je inspireren en laat vooral je fantasie de vrije loop met onze recepten voor Halloween.

Bekijk meer Halloween recepten

Pompoen versieren voor Halloween

Halloween is pas compleet met een versierde pompoen voor de deur. Zo kun je met onze kattenmal een kattengezicht op een pompoen maken. Best schattig toch? Wil je zelf een griezelpompoen maken? Volg deze dan stappen:

Snij in een rondje de bovenkant van de pompoen open. Hol de pompoen van binnen uit met een lepel zodat alle pitjes en vezels eruit zijn. Dit doe je ook met de afgesneden bovenkant. Teken vervolgens het gezicht op de pompoen met een stift. Snijd het gezicht uit de pompoen met een mesje. Maak een waxinelichtje aan, leg het in de pompoen en stop de bovenkant van de pompoen er terug op. Tadaa, je hebt nu een Halloweenpompoen!

Zelf lampionnen maken

Tijdens Halloween en Sint-Maarten gaan veel kinderen met een lampionnetje langs de deur voor iets lekkers. Zo’n lampion kun je heel makkelijk zelf maken.

Zo knutsel je een lampion

Halloween kleurplaat

Download onze leuke kleurplaat die speciaal voor Halloween gemaakt is. Wist je dat we nog veel meer kleurplaten hebben? 

Download Halloween kleurplaat

Pompoen schillen

Een goedgevulde pompoensoep met een knapperige broodje er bij is een perfecte maaltijd tijdens Halloween. Hoe je zo’n pompoen schilt, laten we je zien in de video.

Zo schil je een pompoen Meer over pompoensoep >

Gezonde Halloween traktaties

Wil jij een gezonde Halloween traktatie geven? Fruit of snoep zonder suiker kan natuurlijk ook! 

Bekijk alle Halloween traktaties

Over Halloween

Halloween is een nationale feestdag in Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Door alle aandacht die Halloween krijgt in Amerika, wordt het ook in Nederland een steeds grotere feestdag. Kinderen gaan verkleed als spoken, monsters en heksen de straat op. “Trick or treat!” oftewel “een snoepje of ik schiet”. Aan het einde van de straat zit het mandje vol met snoep en veranderen de enge geschminkte gezichten in blije kindergezichtjes. Zorg er voor dat je dus genoeg lekkers in huis hebt op 31 oktober. 

Bij Jumbo hebben we genoeg lekkernijen voor Halloween. En in de winkel vind je vaak ook grote pompoenen om je huis mee te versieren. Onze speciale pompoenrecepten zijn ook griezelig lekker.