Nectarine: recepten & inspiratie

Een heerlijk stuk zomerfruit

Bekijk alle recepten

Nectarine: gezond & geweldig van smaak

Nectarines zijn échte zonvruchten. Dit sappige stuk fruit is daarom volop verkrijgbaar in de zomer, tussen juli en oktober. Het zachte vruchtvlees van de nectarine kan zowel geel, wit als roze zijn. Nectarine is gezond, er zitten weinig calorieën in nectarine, maar zijn toch zoet van smaak. Perfect als tussendoortje of als zomerse toevoeging aan je gerecht of dessert. En heb je een nectarine al eens op de barbecue gegrild? Hmmm, lekker!

Zoete recepten met nectarine

Een nectarine is een gezond stuk zomerfruit dat het goed doet in allerlei zoete gerechten. We hebben een paar lekkere recepten voor je uitgekozen.

Hartige recepten met nectarine

Fruit in een hartig gerecht? Ja hoor, de nectarine is een verrassende smaakmaker. Ontdek hier alvast een paar recepten.

Verschil tussen een nectarine en een perzik

De nectarine en perzik lijken erg op elkaar, zowel qua uiterlijk als smaak. Ze behoren ook beide tot het steenfruit, maar verschillen op een paar puntjes van elkaar:

  • De nectarine heeft een gladde schil, de perzik een harige.

  • De nectarine is steviger dan de perzik.

  • De nectarine is langer houdbaar.

Hier komen de nectarines van Jumbo vandaan

Nectarinebomen hebben een warme zonnige plaats nodig om de bloemen vroeg in het voorjaar te beschermen. Jumbo’s nectarines worden daarom geteeld in Spanje. In de video zie je hoe dat gebeurt.

Nectarine: kcal, calorieën, vitaminen & meer

Er gaat niets boven een sappige nectarine. Maar bevat een nectarine nou veel kcal? Welke vitaminen zitten erin? En hoe kun je nectarines het beste bewaren? Ontdek onze tips & weetjes.

Eén nectarine bevat gemiddeld 38 kcal. Er zitten dus niet zo veel calorieën in nectarine.  Wist je dat de nectarine gezond is? Ze bevatten veel vitamine C en daarnaast ook een heleboel B-vitaminen.  Checken of een nectarine rijp is, die je door er zachtjes in te drukken. Geeft hij een klein beetje mee? Dan is de nectarine rijp. Je kunt een nectarine zowel met als zonder schil eten. Nectarines blijven op een koele plaats een paar dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren, maar dit kan ten koste gaan van de smaak.

Bestel je nectarines bij Jumbo

Bekijk alle nectarines

Veelgestelde vragen over nectarines

Wat zit er in nectarine?

Hoe snij je een nectarine?

Hoeveel calorieën zitten er in nectarine?

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Aardbeien Perzik Kersen Mango