Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Winter-SEO-headers/Jumbo-winter-header-seo-zuurkoolstampot-mobiel.png

Zuurkoolstamppot

Stamppot hoort bij de Nederlandse winter. Op een koude dag thuiskomen is extra genieten als er een heerlijke warme stamppot op tafel staat. Naast boerenkoolstamppot of spruitjesstamppot kun je ook met zuurkool een lekkere oer-Hollandse stamppot maken. Diverse ingrediënten zijn goed te combineren met zuurkoolstamppot, zoals appels en uitgebakken spekjes. Leer hier alles over de lekkerste zuurkoolstamppotten!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2019/Magazine/HJ05/Receptenzoeker/MS-Receptenzoeker-HJ1905.jpg

Zuurkoolstamppot maken

Je maakt een zuurkoolstamppot vrij makkelijk zelf. Voor 1,5 kilo kruimige aardappelen heb je 500 gram zuurkool nodig. Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Doe ze in een pan met water en zet deze op het vuur. Doe ook de verse zuurkool in de pan en kruid het geheel met wat zout en peper. Kook de ingrediënten in 20 - 25 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappelen en zuurkool af en stamp ze tot een gladde massa. De zuurkoolstamppot is klaar om van te smullen.
 


Recepten voor zuurkoolstamppot

Naast de variatietips hebben we ook recepten voor zuurkoolstamppot samengesteld. Inspiratie voor zo’n heerlijke winterse stamppot vind je bij Jumbo dus genoeg!

Variaties met zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot kun je extra smakelijk maken door te variëren met ingrediënten. Heb je hiervoor wat inspiratie nodig? Dan ben je bij Jumbo aan het goede adres: we hebben de lekkerste ingrediënten voor in een zuurkoolstamppot voor je op een rijtje gezet.

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Maak voor de afwisseling eens een zuurkoolstamppot met zoete aardappel. Reken op 800 gram zoete aardappel per 500 gram zuurkool. Maak de zuurkoolstamppot wat pittiger door wat knoflook toe te voegen. Nog meer smaak? Voeg dan chorizoblokjes toe aan je zuurkoolstamppot met zoete aardappel.

Zuurkoolstamppot met gehakt

Doe wat geruld gehakt door de zuurkoolstamppot om er een stevige maaltijd van te maken. Doe 350 gram rundergehakt in een pan en kruid deze met zout en peper. Voor een extra pittige smaak voeg je een gesnipperde ui en twee tenen knoflook toe. Rul het gehakt en voeg het gehakt vervolgens toe aan de zuurkoolstamppot. Schep een paar keer om en je hebt een heerlijke zuurkoolstamppot met gehakt gemaakt.

Zuurkoolstamppot met ui

Rode ui zorgt voor een lekkere bite en verrijking van de smaak van zuurkoolstamppot. Snipper twee rode uien en bak ze kort in een koekenpan met 50 gram boter. Voeg de uien vervolgens toe aan de zuurkoolstamppot. Gebakken spekjes zijn ook erg lekker in de zuurkoolstamppot met ui. Kies welke ingrediënten je in de zuurkoolstamppot doet en geniet!