Loading...

Blauwe bes

Vezelrijke vitaminebommetjes

Bekijk alle recepten

Blauwe bes: superfood om van te smullen

De blauwe bes is een geliefd soort fruit in Nederland. Blauwe bessen vallen in het rijtje van ‘superfood’. Dit komt omdat de blauwe bes boordevol vezels, vitamines en antioxidanten zit en toch maar weinig calorieën bevat. Dus je mag er elke dag van genieten. Neem een handje blauwe bessen als tussendoortje, verwerk ze samen met banaan en aardbeien in een smoothie of bak een feestelijke taart met blauwe bessen.

5x ontbijtrecepten met blauwe bes

Begin je dag goed met blauwe bessen bij je ontbijt. Een lekker toevoeging aan je yoghurt met granola of laat je inspireren door onze recepten.

Meer ontbijtrecepten met blauwe bes

5x bakken met blauwe bessen

Neem een kijkje tussen al onze smakelijke recepten om te bakken en maak er een feestje van met deze vrolijke besjes.

Meer bakrecepten met blauwe bes

5x traktaties met blauwe bes

Blauwe bessen zijn ook handig om te gebruiken bij traktaties. Bijvoorbeeld als oogjes, zoals bij dit berenbammetje, of gewoon voor de smaak en kleur.

Meer traktaties met blauwe bes

Bewaartips voor blauwe bessen

Je bewaart blauwe bessen het beste in de groentela van je koelkast. Hier zijn ze maximaal 5 dagen houdbaar. Bewaar je ze buiten de koelkast? Dan doe je er verstandig aan om ze binnen een dag op te peuzelen. Het is belangrijk dat je blauwe bessen niet vochtig worden. Bewaar ze daarom in een papieren zak of leg ze op een stuk keukenpapier. Je kunt blauwe bessen ook invriezen. Ze zijn dan 8 tot 12 maanden te bewaren. Of koop direct de ingevroren variant bij Jumbo.

Hier komen onze blauwe bessen vandaan

De blauwe bessen van Jumbo worden in Limburg geteeld. Van een bessenstruik wordt wel 20 jaar geoogst. Met de hand. Zo blijven de bessen het mooist.

Bestel je blauwe bes bij Jumbo

Bij Jumbo hebben we verschillende soorten blauwe bessen in het assortiment. Je vindt ze terug op de groenteafdeling of vers ingevroren uit de vriezer.

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Bananen Perzik Nectarine Kersen Ananas