Blauwe bessen: recepten & inspiratie

Vezelrijke vitaminebommetjes

Bekijk alle recepten

Blauwe bessen: gezond en geweldig lekker

Blauwe bessen zijn een geliefd soort fruit in Nederland. Blauwe bessen zijn gezond vanwege hun voedingswaarde. Dit is omdat ze boordevol vezels, vitamines en antioxidanten zitten. Toch bevatten blauwe bessen maar weinig calorieën. Dus je mag er elke dag van genieten. Neem een handje blauwe bessen als tussendoortje, verwerk ze samen met banaan en aardbeien in een smoothie of bak een feestelijke taart met blauwe bessen.

5x ontbijt met blauwe bessen

Begin je dag met blauwe bessen. Een lekkere toevoeging aan je yoghurt met granola of laat je inspireren een ander recept voor het ontbijt.

Meer ontbijtrecepten met blauwe bes

5x bakken met blauwe bessen

Neem een kijkje tussen al onze smakelijke recepten om te bakken met blauwe bessen en maak er een feestje van.

Meer bakrecepten met blauwe bes

Blauwe bessen: voedingswaarde & calorieën

Blauwe bessen zijn zo gezond dat ze vaak 'superfood' genoemd worden. Maar wat is van blauwe bessen nu de voedingswaarde? En hoeveel calorieën bevatten blauwe bessen? 100 gram blauwe bessen bevat 30 calorieën. Er zitten dus enorm weinig calorieën in blauwe bessen. Verder zitten er in blauwe bessen 6 gram koolhydraten, 1,8 gram vezels en 0,6 gram eiwit. De hoeveelheid zout en vet is nul. Dat betekent dat de voedingswaarde van blauwe bessen enorm hoog is. Dus pak gerust nog een handje bessen!

5x traktaties met blauwe bessen

Blauwe bessen zijn handig voor traktaties. Bijvoorbeeld als oogjes, zoals bij dit berenbammetje, of gewoon voor de smaak en kleur.

Meer traktaties met blauwe bes

Blauwe bessen invriezen, bewaren & meer tips

Je kunt blauwe bessen het beste bewaren in de groentela van je koelkast. Hier zijn ze maximaal 5 dagen houdbaar. Wil je je blauwe bessen bewaren buiten de koelkast? Dan doe je er verstandig aan om ze binnen een dag op te peuzelen. Het is belangrijk dat je blauwe bessen niet vochtig worden. Bewaar ze daarom in een papieren zak of leg ze op een stuk keukenpapier. Je kunt blauwe bessen ook invriezen. Ze zijn dan 8 tot 12 maanden te bewaren. Of koop direct de ingevroren variant bij Jumbo.

Blauwe bessen plukken doen wij zo

De blauwe bessen van Jumbo worden in Limburg geteeld. Van een bessenstruik wordt wel 20 jaar geoogst. Onze blauwe bessen plukken we met de hand. Zo blijven ze het mooist.

Blauwe bessen aanbieding? Check het hier!

In ons assortiment hebben we verschillende soorten blauwe bessen, regelmatig in de aanbieding en sowieso voor de laagste prijs.

Veelgestelde vragen over blauwe bessen

Zijn blauwe bessen gezond?

Wat is van blauwe bessen de voedingswaarde?

Waar zijn blauwe bessen goed voor?

Wanneer kun je blauwe bessen plukken?

Hoe bewaar je blauwe bessen?

Kun je blauwe bessen invriezen?

Wat is een lekker blauwe bessen-recept?

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomers fruit.

Bananen Perzik Nectarine Kersen Ananas Mango