header
Food

10 Tips om een budget gourmet op tafel te zetten

10 november 2021 | Auteur: Jumbo

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen! Met deze tips kun je een heerlijke budget gourmet op tafel zetten. Een klein prijsje, maar toch een tafel vol lekkers.

1. Zelf stukjes vlees snijden

Je hoeft natuurlijk geen uitgebreide vleesschalen te halen. Je kunt dit ook prima zelf regelen. Met de 4+2 gratis producten van Jumbo kun je zelf een gourmet samen stellen. Nog een tip: koop een grootverpakking en wat overblijft, vries je gewoon in.

image text

Handig lijstje met voordelig vlees

2. Coole vis: vis uit de vriezer

Wil je gourmetten met een stukje vis? Ook dat kan met een beperkt budget. De vis uit de vries is een stuk voordeliger dan de verse vis. Laat de vis ontdooien en snij deze in kleine stukjes. Zo heb je een voordelig pannetje vis.

image text

3. Mmm… brood met kruidenboter

Stokbrood met kruidenboter mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de gourmet. Zorg er voor dat er meer dan voldoende stokbrood met sausjes op tafel staat. Zo wordt er ook minder vlees en vis gegeten.

image text

4. Aardappelen als bijgerecht

Aardappeltjes zijn een perfect bijgerecht voor de gourmet. En aardappelen zijn niet duur. Zo hoef je minder vlees of vis te halen. Je kunt ze op allerlei manieren presenteren. Aardappelkroketjes, aardappelschijfjes om te bakken of van die lekkere pommes duchesses.

image text

5. Pannetje met pasta

Ken je deze budgettip al? Kook wat pasta zoals penne of elleboogjesmacaroni. In je gourmetpannetje kun je nu zelf een kleine portie pasta maken met bijvoorbeeld spekjes, champignons en ui. Voordelig én toch heel lekker.

image text

6. Goed gevulde salades

Zet lekker veel goed gevulde salades op tafel. Aardappelsalade, koude schotel en pastasalade zijn de perfecte aanvulling voor een budget gourmet. Vult goed, lekker fris en nog lekker ook.

image text

7. Extra veel groente

Groente mag niet ontbreken bij de gourmet. Rauwkost zoals komkommer, tomaatjes en worteltjes horen er zeker bij. Deze groente kun je gewoon rauw eten. Wil je groente in je pannetje bakken? Denk dan aan champignons, courgette, ui en paprika.

image text

Handig lijstje met Altijd Lage Prijs groente

8. Pannenkoeken in het klein

Als je gaat gourmetten, kun je ook een pannenkoekje bakken in je pannetje. Pannenkoeken zijn niet duur en lekker. Je kunt de pannenkoeken ook vullen of er een lekker topping op doen. Zo worden ze écht om van te smullen.

image text

9. Snackje? Dat kan ook!

Frituursnacks zijn een stuk voordeliger dan vlees of vis. Natuurlijk kun je die ook eten tijdens een avondje gourmetten. Of wat dacht je er van om een eitje te bakken? Niet duur en net zo lekker. Zeker met wat prei, hamblokjes en champignons.

image text

10. Proost

Zorg er voor dat er genoeg drinken is en zet een grote kan water op tafel. Sla genoeg drinken in en zet water op tafel om te vullen.

image text

Handig lijstje met voordelige dranken

Extra bewaar tip

Heb je nog restjes over? De dag er na kun je er vaak nog een complete maaltijd van maken. Kijk, dat is nog eens voordelig.

Meer voordelige blogs

Food

Een lekkere maaltijd hoeft absoluut niet duur te zijn. Met deze voordelige recepten tover je voor een klein prijsje een heerlijke maaltijd op tafel.

Food

Dat is handig: extra grote tortilla’s en dan ook nog eens extra veel. Dat is voordelig boodschappen doen, want zo heb je meteen de basis voor meerdere maaltijden in huis.

Food

Ken je onze heerlijke, volle Franse kwark al? Dit is één van onze Altijd Lage Prijs producten. Je betaalt er dus een vriendelijk prijsje voor en je kunt er eindeloos mee variëren.

Food

Met onze paprika-mix heb je meteen drie paprika’s in huis waar je de lekkerste recepten mee kan maken. Zo kun je voordelig boodschappen doen en ze voor meerdere maaltijden gebruiken.

Meer kerstinspiratie

Alles over kerst Voorgerecht Hoofdgerecht Dessert Beenham Biefstuk Bijgerechten Borrel Borrelhapjes Carpaccio Familierecepten Garnalencocktail Gourmet Gourmet schoonmaken Grand dessert Inspiratie voor kinderen
Kalkoen Kerstamuse Kerstboodschappen bestellen Kerstbrunch Kerstdecoratie Kerstdiner Kersthapjes Kerst knutselen Kerstkoekjes Kerstmenu Kerstmenu culinair Kerstmenu klassiek Kerstmenu makkelijk Kerstmenu vegetarisch Kerstmenu voordelig Kerstontbijt
Kerst op school Kerstrecepten Kerstrecepten makkelijk Kerstsoep Kersttaart Kerst-tapas Pasteitjes Pavlova Ragout Shared dining Tafel opmaken Varkenshaas Varkensrollade Vega kerstrecepten Zalmfilet

Inspiratie voor gourmet

Alles voor gourmet Gourmet bijgerechten Gourmet boodschappen Gourmet groenten Gourmet salade Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet tips Gourmet lucht uit huis Gourmetten met Kerst Gourmetten met kinderen