Banaan recepten & inspiratie

Fruit waarvan je blij wordt

Bekijk alle recepten

Banaan: een heerlijke fruitsoort met veel voordelen

De banaan neemt in de familie fruit een mooie plek in. Ze bevatten in tegenstelling tot bijvoorbeeld aardbeien of mango niet zo veel vitamine C, maar wel veel andere vitaminen, voedingsvezels en kalium. En daardoor heeft deze exotische vrucht allerlei voordeeltjes. Zit je bijvoorbeeld even in een dip? Bananen stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Maar bovenal zijn ze lekker zoet en zijn er allerlei verrassende recepten met banaan, zoals bananenbrood. Wij helpen je aan inspiratie om te smullen en tips zoals hoe bananen te bewaren.

5x Smoothie recepten met banaan

Smoothie maken en op zoek naar recepten? Met banaan in je smoothie zit je zeker goed.

5x Bakken met banaan

Banaan smaakt overheerlijk in gebak. Op zoek naar recepten om te bakken met banaan? Hieronder vind je onze favorieten.

Hier komen onze bananen vandaan

De Dole bananen van Jumbo groeien in Costa Rica. Bananenteler Manuel Antonio Cabezas is verantwoordelijk voor de plantage die groter is dan 2,7 km2. Kijk je met hem mee?

Recepten om te trakteren met banaan

Ook om te trakteren hebben we de lekkerste én leukste recepten met banaan. Met fruit erin maak je je traktatie net iets verantwoorder.

Gebakken banaan van de BBQ

Banaan en chocolade: in dit recept komt die geweldige smaakcombinatie optimaal naar voren. Bekijk de video om te ontdekken hoe je gebakken banaan van de BBQ met gesmolten chocolade maakt.

Zijn bananen gezond? & meer veelgestelde vragen

Hoeveel calorieën zitten er in banaan?

Zijn bananen gezond?

Zitten er veel koolhydraten in een banaan?

Waarom zijn bananen krom?

Een voedzaam recept voor ieder moment van de dag

Wat eet je op welk moment van de dag? Het ideale eetpatroon is van heel veel zaken afhankelijk. Je geslacht, lengte en gewicht spelen een rol maar ook hoe actief je overdag bent en hoeveel uur je slaapt. 

Lees het blog

Bestel je bananen bij Jumbo

Geïnspireerd geraakt door al die heerlijke recepten met banaan? Of heb je gewoon zin in een banaan uit het vuistje. Bij Jumbo vind je bananen vn de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Met één klik alles voor je favoriete gerecht in huis

Bananen bewaren, bereiden & meer tips

Een gezond en snel tussendoortje waar je energie van krijgt? Neem een banaan uit ‘t vuistje. Maar je kunt op veel meer manieren van banaan genieten. Je kunt een banaan zowel koud als warm eten, dus alleen daarmee kun je al veel variëren. Gerechten met gebakken banaan zijn bijvoorbeeld waanzinnig lekker. 

Bekende recepten met banaan zijn bananenbrood, het klassieke dessert bananasplit en de banoffeetaart. Op zoek naar iets originelers? Ga dan eens voor bananensushi of maak bananenchips van gedroogde banaan. Een ander lekker recept met banaan is een smoothie, waarin je naar hartenlust kunt combineren met ander fruit, zoals rood fruit, perzik of mango

Tot slot nog een paar tips om je bananen goed te bewaren: bewaar je bananen op een droge, koele plek, maar niet in de koelkast. En wikkel een stuk vershoud- of aluminiumfolie om het bovenste deel van de tros. Op die manier kun je de bananen het langste bewaren.

Veelgestelde vragen over bananen

Waar moet ik op letten bij het kopen van bananen?

Hoe kan ik bananen het beste bewaren?

Wat kan ik maken met bananen?

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Aardbeien Nectarine Kersen Ananas