Loading...

Bananen

Fruit waarvan je blij wordt

Bekijk alle recepten

Bananen: een heerlijke fruitsoort met allerlei voordelen

De banaan neemt in de familie fruit een mooie plek in. Ze bevatten in tegenstelling tot bijvoorbeeld aardbeien of mango niet zo veel vitamine C, maar wel veel andere vitaminen, voedingsvezels en kalium. En daardoor heeft deze exotische vrucht allerlei voordeeltjes. Zit je bijvoorbeeld even in een dip? Bananen stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Maar bovenal zijn ze lekker zoet en in allerlei verrassende recepten te verwerken. 

5x Smoothies met banaan

5x Bakken met banaan

Hier komen onze bananen vandaan

De Dole bananen van Jumbo groeien in Costa Rica. Bananenteler Manuel Antonio Cabezas is verantwoordelijk voor de plantage die groter is dan 2,7 km2. Kijk je met hem mee?

5x Traktaties met banaan

Banaan van de BBQ met gesmolten chocolade

Banaan en chocolade: in dit recept komt die geweldige smaakcombinatie optimaal naar voren. Bekijk de video om te ontdekken hoe je banaan van de BBQ met gesmolten chocolade maakt.

Bestel je bananen bij Jumbo

Bananen op elk moment van de dag

Een gezond en snel tussendoortje waar je energie van krijgt? Neem een banaan uit ‘t vuistje. Maar je kunt op veel meer manieren van banaan genieten. Je kunt een banaan zowel koud als warm eten, dus alleen daarmee kun je al veel variëren. Gerechten met gebakken banaan zijn bijvoorbeeld waanzinnig lekker. 

Bekende recepten met banaan zijn bananenbrood, het klassieke dessert bananasplit en de banoffeetaart. Op zoek naar iets originelers? Ga dan eens voor bananensushi of maak bananenchips van gedroogde banaan. Een ander lekker recept met banaan is een smoothie, waarin je naar hartenlust kunt combineren met ander fruit, zoals rood fruit, perzik of mango. Tot slot nog een paar bewaartips: bewaar je bananen op een droge, koele plek, maar niet in de koelkast. En wikkel een stuk vershoud- of aluminiumfolie om het bovenste deel van de tros.

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Aardbeien Nectarine Kersen Ananas