Loading...

Kersen

Zomers & zoet

Bekijk alle recepten

Maak de lekkerste recepten met kersen

Lekker uit het vuistje, verwerkt in een taart of met slagroom op een wafel. Jawel, het is weer tijd voor kersen! Deze donkerrode, glimmende vitaminebommetjes smaken heerlijk zoet en je kunt er heel veel lekkere recepten mee maken. Kijk je mee naar onze favorieten?

5x recepten met zoete kers

De zoete kers is een heerlijke toevoeging in allerlei recepten. Ontdek hoe je kersen kunt combineren.

Bekijk alle recepten met kersen

Kersen gezond? Ontdek onze weetjes!

In de koelkast kun je kersen 2 weken bewaren. Buiten de koelkast is dat maar een paar dagen. Kersen worden vaak in verband gebracht met een goede nachtrust. Ze bevatten namelijk melatonine, het hormoon dat bevorderlijk is voor slaap. Er bestaan zowel zure als zoete kersen. In België maken ze onderscheid in de naam: de zure noemen ze krieken en de zoete kers gewoon kersen. Kersen zijn gezond. Ze bevatten veel vezels en zijn daarom goed voor je darmen. Maar eet er niet te veel van, want je wil niet dat je darmen té hard gaan werken. Wist je dat kersen tot steenvruchten behoren? Dat maakt ze familie van onder andere de perzik, abrikoos en nectarine.

Hier komen onze kersen vandaan

In de boomgaard van de familie Elenbaas in Arnemuiden (Zeeland) groeien de kersen voor Jumbo. De dikke zoete kers is in de zomer een ware delicatesse.

Bekijk meer video's

Franse clafoutis met kersen

Zin om lekker te bakken met kersen? Duik de keuken in met dit recept voor clafoutis. In de video leggen we stap voor stap uit hoe je dit Franse gebak maakt.

Bestel je kersen bij Jumbo

Bekijk alle kersen

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Perzik Nectarine Kersen Ananas