Loading...

Meloen

De zoete dorstlesser

Bekijk alle recepten

Meloen: de welkome verkoeling in de zomer

De friszoete smaak van een sappig stuk meloen is precies wat je wil op een warme dag. Jumbo heeft voor jou de keuze uit verschillende soorten meloen! Kies bijvoorbeeld voor de galiameloen, gele meloen, cantaloupe of watermeloen. En om het je nog makkelijker te maken, heeft Jumbo een groot assortiment met gesneden meloen. We zetten onze soorten meloen op een rijtje en laten daarna zien wat je ermee kunt maken.

Soorten meloen

Galiameloen

De galiameloen heeft een mooie ronde vorm, is gelig van de buitenkant en heeft groen vruchtvlees met bruine pitjes. Het is een kruising tussen de gele meloen en de cantaloupe. Wat de galiameloen zo lekker maakt, is de zoete smaak. Heerlijk als toetje of tussendoortje.

Meer over galia meloen >
Watermeloen

Je herkent ze aan hun enorme grootte, de gestreepte groene schil en rood vruchtvlees. Goed nieuws voor alle liefhebbers: de watermeloen is het hele jaar door verkrijgbaar. Wist je dat watermeloen het ook goed doet in een salade? Bijvoorbeeld met komkommer, feta en munt.

Meer over watermeloen >
Gele meloen

Deze ovale meloen wordt ook wel honingmeloen genoemd. De buitenkant is knalgeel en de binnenkant heeft een geelgroene kleur. Het aroma van de deze meloen is minder sterk dan andere meloensoorten: ze hebben een frisse, zoete en sappige smaak. De gele meloen is alleen in de zomer verkrijgbaar.

Cantaloupe

De cantaloupe meloen is mooi rond, heeft een geelgroene schil en de binnenkant is knaloranje. De cantaloupe heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse stad Cantalupa, waar hij voor het eerste verbouwd werd. Van alle meloensoorten is de cantaloupe de zoetste, daarom wordt hij ook wel eens suikermeloen genoemd.

Heerlijke recepten met meloen

Heb je een meloen in huis? Wij hebben een aantal lekkere recepten met meloen voor je. Meloen is lekker als tussendoortje of toetje, maar het is ook een echte traktatie als je de meloen combineert met ham. Met meloen kun je eindeloos variëren en het maakt je salade ook heerlijk zomers. Laat je inspireren door deze recepten met meloen.

Hier komt de Jumbo Galiameloen vandaan

Wist je dat de meloen familie is van de komkommer en de pompoen? Het is dus geen fruit maar een groente! In Nederland is de galiameloen de populairste meloen. De galiameloen van Jumbo wordt geteeld in Spanje.

Bekijk meer video's

Tips & weetjes over meloenen

Meloenen zijn rijk aan vezels en vele vitaminen en mineralen. Hierdoor kunnen ze een positieve bijdragen leveren aan je huid, botten ogen en bloeddruk. Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Ze smaken daarom ook lekker samen in een salade. En sterker nog: er bestaat een kruising tussen die 2. Die noemen we cumelo. Bewaar meloen nooit in de koelkast, behalve een watermeloen of wanneer je de meloen al aangesneden hebt. Druk de steelaanzet een beetje in om te checken of een meloen rijp is. Ook de aromatische, zoete geur is een signaal dat hij rijp is. Een watermeloen is rijp wanneer hij hol klinkt als je erop klopt. Watermeloen heet niet voor niets zo: hij bestaat namelijk voor 90% uit water. Het is daarom de perfecte dorstlesser als je even iets anders wil dan een glaasje water.

Voor welke meloen ga jij?

Bekijk alle meloenen

Bekijk alle fruitsoorten uit ons assortiment

Aardbei Ananas Appel Avocado Banaan
Blauwe bessen Druiven Kiwi Mandarijn Mango
Meloen Nectarine Peer Perzik Sinaasappel