High tea hapjes & high tea recepten

Ga jij een high tea organiseren? Dat wordt lekker genieten! Een uitgebreide high tea is een gezellige invulling voor een zondagmiddag of om Pasen te vieren. Bekijk onze high tea recepten: van sandwiches en quiches tot scones en feestelijke cupcakes, zoals paascupcakes. Of probeer eens kaneelbroodjes, supersimpel te maken én superlekker!

Snel naar

Hartige hapjes: high tea recepten Zoete high tea hapjes ideeën Voor bij de high tea: zelf thee maken High tea tijd Feestelijke paas high tea

Hartige hapjes: high tea recepten

Je high tea is pas compleet met lekkere hartige hapjes. Zoals scones met zalm, mini quiches of high tea sandwiches. Welke hartige high tea hapjes ga jij maken?

Zoete high tea hapjes ideeën 

Gebak en iets met chocolade: zoete lekkernijen zijn onsmisbaar bij de high tea. Dit zijn onze favoriete zoete high tea hapjes ideeën. 

Voor bij de high tea: zelf thee maken

Ga je een high tea organiseren en wil je zelf een heerlijke thee maken? Dat kan met deze verrassende recepten.

Bekijk alle thee-recepten

Handige lijstjes voor je high tea hapjes

Een compleet lijstje voor al je high tea recepten is er niet, maar met deze lijstjes kom je al een heel eind.

Shop je high tea hapjes kant-en-klaar bij Jumbo

Geen zin om zelf lang in de keuken te staan? De heerlijkste high tea hapjes zijn kant-en-klaar bij Jumbo verkrijgbaar.

Bekijk het volledige assortiment

Wat heb je nodig voor een high tea?

Gezellig met zijn allen om tafel en genieten van de lekkerste zoete én hartige hapjes. Een high tea is leuk om te doen. Eigenlijk kun je alles serveren wat je lekker vindt, maar maak er wel kleine porties van. Leg deze op een etagère of leuke schaaltjes. En zorg voor voldoende thee natuurlijk! Ook een goed idee: laat iedereen een lekker high tea hapje maken. Zo hoef je zelf niet zo lang in de keuken te staan. Natuurlijk hebben we bij Jumbo ook allerlei lekkers om je high tea compleet te maken. 

High tea tijd

Waar komt de high tea eigenlijk vandaan? De high tea is een lichte maaltijd met thee die vaak in Engeland wordt gegeten. De tijd om van een high tea te genieten, is tussen 15.00 en 17.00 uur. De traditie is ontstaan toen hertogin Anna in 1840 honger kreeg tussen de lunch en het diner. De bedienden besloten haar allerlei hapjes en thee te serveren. Dat vonden heel veel mensen zo’n goed idee, dat de traditie nu nog bestaat.

Feestelijke paas high tea

Het uitgebreide paasontbijt en de paasbrunch kennen we allemaal wel, maar wil je eens een keer iets anders doen met Pasen? Organiseer dan een feestelijke paas high tea. Zorg voor lekkere hapjes in paassfeer. Denk aan paashaasbroodjes en een gezellige paastaart. En natuurlijk mogen de paaseieren niet ontbreken. Of je nu aan tafel zit met liefhebbers van eieren, hartige taarten, zoete lekkernijen zoals paaskoekjes en kaneelbroodjes, of vega(n) eters: voor elke paas high tea hebben wij de meest waanzinnige recepten. Kies verschillende gerechtjes en zet de tafel gezellig vol met lekkernijen.

Kinder high tea menu

Ook kinderen zijn gek op een gezellige high tea. Logisch, want er staan verschillende hapjes op tafel en ze mogen zelf pakken wat ze lekker vinden. Wil je een speciaal kinder high tea menu samenstellen of ben je op zoek naar high tea recepten voor kinderen? Laat je inspireren door Jumbo. De meeste zoete baksels gaan er altijd wel in bij kinderen, maar met wat leuke decoratie worden ze er écht blij van. Ook voor hartige high tea hapjes hebben we genoeg recepten. Maak bijvoorbeeld mini pizza’s, groentespiesjes of hartige pannenkoekjes. Helemaal leuk is het om een aantal high tea recepten samen met je kind(eren) te maken. We hebben genoeg eenvoudige high tea hapjes ideeën om ook voor de allerkleinsten een succes te maken van je high tea.

Veelgestelde vragen over high tea

Wat is een high tea?

Hoe laat is een high tea?

Wat hoort er allemaal bij een high tea?

Nog meer high tea hapjes om zelf te maken

Kun je nog een extra dosis inspiratie gebruiken om te serveren bij een high tea? Onze blogs helpen je op weg.

Food

Leuk voor Pasen, Moederdag of als zoete high tea hapjes: zelfgemaakte chocoladetruffels. Met deze basisrecepten kun je naar hartenlust variëren. Favoriet bij elke zoetekauw.

Food

Je kunt de klok erop gelijk zetten: rond 16.00 uur begint je maag te knorren. Waar de één meer zin heeft in een zoutje, snakt de ander naar chocola. Toch is een verantwoord tussendoortje beter.

Food

Je dagelijkse vitaminen binnen krijgen? Probeer eens wat vaker fruit of groente als tussendoortje. Een appel uit het vuistje of wat snackgroente is natuurlijk prima, maar wij zien het liever iets aantrekkelijker.

Handige video’s voor als je zelf high tea hapjes gaat maken

Je eigen high tea hapjes maken, is een fluitje van een cent. Jumbo helpt je graag op weg met deze handige video’s, waarin je stap voor stap de lekkerste dingen maakt.

Instructievideo: scones maken

Hoe maak je soesjes?

Club sandwich met rode kool

Wil je variëren met je ontbijt of lunch? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag. 

Brood Brood bakken Brood gemaakt van brood Brood recepten Brunch Bruschetta
Club sandwich Croissant Goudeerlijk brood Oorsprong Goudeerlijk brood High tea
High tea sandwiches Kaiserbroodje Kaneelbroodjes Lunch Muesli Ontbijt
Salade Sandwich Smoothies Tosti Wentelteefjes Wentelteefjes recepten

10 januari 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 22 maart 2022