Loading...

5x ragout met Kerst

15 oktober 2020 | Auteur: Jumbo

Ragout met Kerst: een geliefde klassieker onder de voorgerechten. Natuurlijk geserveerd in een knapperig pasteitje. 

Het mooie is dat een ragout kerst recept eenvoudig te maken is. Tip: bereid het een dag van tevoren. Dan smaakt ‘ie extra lekker én houd je op de dag van het kerstdiner tijd over voor andere dingen.

Bekijk alle recepten

1. Bladerdeegsterren met kippenragout en veldsla

11 ingrediënten  57 min 

Wie ragout met Kerst te gewoontjes vindt, heeft dit mooie gerechtje nog niet gezien. Deze bladerdeegsterren met kippenragout en een toefje kiemgroenten er bovenop zien er niet alleen indrukwekkend uit, maar smaken ook nog eens verrukkelijk. Een ragout kerstrecept bij uitstek. 

Bekijk het recept

2. Vegapasteitje met paddenstoelenragout en cranberry’s

11 ingrediënten  40 min 

Een ultiem ragout kerstrecept: stervormige pasteitjes, paddenstoelenragout, cranberry’s en een takje tijm om het af te maken. Een heerlijke smaakcombinatie én lekker verantwoord zonder vlees of vis. Zo hoort ragout met Kerst eruit te zien.

Bekijk het recept

3. Champignonragout

8 ingrediënten  35 min 

Eenvoudig, maar oh zo vol van smaak. Dat is deze ragout van kastanjechampignons in een versgebakken pasteitje. De smaak en geur van de verse tijm geven het gerechtje iets extra’s. Serveer op een mooi bordje en klaar is je kerstvoorgerecht.

Bekijk het recept

4. Kippenragout

6 ingrediënten  25 min 

Dit makkelijke recept met maar 6 ingrediënten bezorgt jou geen stress deze Kerst. Het is kippenragout zoals kippenragout hoort te zijn: lekker romig, goed op smaak gebracht met de juiste kruiden en geserveerd in een pasteitje. Met deze klassieker sla je de plank nooit mis.

Bekijk het recept

5. Kalfsragout

12 ingrediënten  45 min 

En we sluiten af met een heerlijke variant: kalfsragout. Bij dit recept verstoppen we een heleboel lekkers in het pasteitje: het wordt namelijk een rijkgevulde kalfsragout met soepgroenten, zilveruitjes en champignons. Dat wordt genieten van iedere hap.

Bekijk het recept

Meer recepten voor ragout

Naast de feestelijke pasteitjes gevuld met ragout voor Kerst kun je nog veel meer lekkere gerechten met ragout maken. Laat je inspireren door onze recepten die je het hele jaar door kunt eten.