Paasbuffet
Food

Paasbuffet

16 maart 2022 | Auteur: Jumbo

Lekker lang tafelen, dat hoort bij Pasen. Hoe relaxed is het als je een heel paasbuffet maakt? Zo kan iedereen pakken wat ‘ie lekker vindt: zoet en hartig door elkaar. Laat je inspireren voor fijne gerechtjes. Met een beetje van jezelf en een beetje van Jumbo maak je van je aanrecht of eettafel zo een hotelwaardig paasbuffet.

1. Quicheparade met minitomaatjes

11 ingrediënten  40 min 

Deze mini-quiches passes heel goed bij een paasbuffet. Je kunt ze al goed voorbereiden en omdat ze lekker klein zijn, kun je deze quicheparade met minitomaatjes goed combineren met andere gerechten.

Bekijk dit recept

2. Maïs-chowder

7 ingrediënten  20 min 

Een soepje mag niet ontbreken op de buffettafel. Wil je een keer iets anders maken? A dan voor deze maïs-chowder. Dankzij de vrolijke, gele kleur hoort dit soepje er zeker bij tijdens Pasen. Ontdek in het recept hoe je de soep maakt.

Bekijk dit recept

3. Gevulde guacamole-eieren

6 ingrediënten  20 min 

Een gevuld eitje hoort erbij! Een gevuld eitje maak je makkelijk zelf met een meetje mayo en kerriepoeder, maar wil je eens een ander soort maken? Ga dan voor deze gevulde guacamole-eieren. Ei en avocado? Een perfecte combinatie!

Bekijk dit recept

4. Kippasteitjes met ei

10 ingrediënten  20 min 

Op zoek naar een hartig, warm gerecht om je paasbuffet compleet te maken? Maak dan kippasteitjes. Ziet er extra tof uit als je pasteitjes hebt in de vorm van een paashaas. In dit recept maken we de kippenragout helemaal zelf.

Bekijk dit recept

5. Salade met warme geitenkaas

9 ingrediënten  23 min 

Een frisse salade hoort absoluut op een paasbuffet te staan. We hebben tientallen lekkere salades, maar deze salade met warme geitenkaas zetten we in de spotlights. Het verrassende aan de salade is dat deze belegd is met stukjes stokbrood met gesmolten geitenkaas.

Bekijk dit recept

6. Gepocheerde eieren met zalm en spinazie

10 ingrediënten  15 min 

Mmm… een fantastische combinatie: zalm, spinazie en gepocheerde eieren. En een eitje pocheren is helemaal niet zo moeilijk. Ontdek in het recept hoe je dit chique ei gerechtje zelf in een handomdraai maakt.

Bekijk dit recept Bekijk meer gepocheerde eieren >

7. Babka: gedraaid chocoladebrood

10 ingrediënten  20 min 

Een indrukwekkend zoet gerecht? Dit is ‘m: de babka. Dit is een gedraaid chocoladebrood van bladerdeeg en chocoladepasta. Heel makkelijk te maken, maar dat proef je er niet aan af. Ontdek hoe je de babka maakt.

Bekijk dit recept

Meer paasbuffet recepten

Jumbo helpt een handje

Meer inspiratie

Food

Geen Pasen zonder ei. Van eieren om te koken tot paaseieren in de lekkerste smaken: we zetten onze lekkerste eitjes op een rijtje.

Food

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Food

Een spiegelei met avocado en zalm, een omelet gevuld met groenten of een gepocheerd ei in de salade. Eieren als lunch zijn altijd een goed idee. 

Food

Ben jij nog op zoek naar een lekker voorgerecht of borrelhapje? Met gevulde eieren zit jij altijd goed. Bekijk de recepten.