10x Kids entertainen met Kerst

Wil jij dat jouw kinderen zich goed vermaken tijdens de feestdagen? Ontdek dat dan deze leuke kersttips. Zo kunnen ze lekker knutselen of een spelletje doen tijdens het kerstdiner.

1. Eland naambordje

Bij een bijzonder kerstdiner hoort een gezellige tafelschikking. Jumbo heeft een leuke knutseltip voor naambordjes in kerststijl. Dat staat nog eens vrolijk op tafel.

Bekijk knutseltip

2. Kerstboom van papier bordje

Hoe gezellig zijn deze schattige papieren kerstboompjes? En het mooie is: ze zijn heel eenvoudig te maken. Een leuke activiteit voor de kids én je huis fleurt ervan op. Win-win!

Bekijk knutseltip

3. Servetten vouwen

Een kerstboompje van servetten. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is. Ontdek onze leuke knutseltip om een kerstboom van servetten te maken. Het perfecte accessoire voor een mooi gedekte kersttafel. 

Bekijk stappenplan

4. Kerstkoekjes bakken

Willen de kinderen ook meehelpen in de keuken? Laat ze lekker kerstkoekjes bakken. Kerstkransjes maken kan natuurlijk ook. Met kleurstiften kun je van die heerlijke zandkoekjes échte kerstkoekjes maken. Maak er een kerstman, kerstboom of kerstster van.

Bekijk voorbeelden

5. Kerstlampjes

Heb je een lampje over? Daar kunnen we wel wat mee! Van een lampje maak je zo een sneeuwpop, kerstman of rendier. Ook grappig om in de kerstboom te hangen.

Bekijk knutseltip

6. Sneeuwpop theelicht

Deze sneeuwpop zorgt voor licht op de donkere dagen voor kerst. Als je een leeg potje hebt, kun je zelf heel makkelijk een theelicht maken. Staat ook leuk op de kersttafel.

Bekijk knutseltip

7. Kleurplaten

Als je de kinderen even bezig wil houden tussen de gangen door, geef ze dan een leuke kleurplaat. Zo zijn ze weer even bezig én je kunt de kleurplaten ook als placemat gebruiken.

Download kleurplaat

8. Wie of wat ben ik - Jumbo Kerst editie

Hoe werkt dit spelletje? Print de kaartjes en knip ze uit. Iedereen krijgt een kaartje. De andere deelnemers mogen vragen stellen die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord mogen worden.

Download spelletje

9. Jumbo Memory

Even je geheugen testen tijdens de kerstdagen? Doe dan een potje Jumbo Memory. Wie verzamelt de meeste setjes? Omdraaien maar en onthouden.

Download spelletje

10. Placemat leeg bord

‘Mama, dat lust ik niet!’ Dat wordt zeker niet gezegd als ze zelf hun lege bord in mogen kleuren. Laat je kinderen zelf een bord tekenen met hun favoriete gerecht. Leuk als placemat.

Download placemat

Leuke knutseltips met eten voor kinderen

Wil jij van het fruitmoment of snackmoment in de kerstvakantie iets bijzonders maken? Bekijk dan deze originele knutseltips met eten. Zo maak je er samen een gezellig en bovenal lekker feestje van.

Biggetjes in de modder

Vind jij modder vies? Dan heb je deze nog niet geprobeerd. Zo maak je echt een feestje van een eierkoek.

Bekijk de uitleg >
Bijtjes en visjes van ananas

Een ananasring wordt extra lekker als je er een visje of bij van maakt. Zo maak je van het fruitmoment iets bijzonders.

Bekijk de uitleg >
De koets van Assepoester

Voor alle prinsen en prinsessen van 't land: een gezonde koets van mandarijn. Ontdek hoe je de koets maakt.

Bekijk de uitleg >
Fruit paddestoeltjes

Deze lekkernij is voor kabouters van alle leeftijden. Want zo'n gezonde paddenstoel gaat er altijd wel in.

Bekijk de uitleg >
Fruit libelle

Deze libelle zorgt zeker voor een lachend gezicht van je kind. Bovendien is deze vliegende vriend ook erg gezond.

Bekijk de uitleg >
Kerstprikkers

Een mooie snack voor de kerst: deze kerstprikker met komkommer. Een favorietje onder de jongste gasten.

Bekijk de uitleg >

Leuke kerstrecepten voor kinderen

Meer inspiratie voor kids

Meer inspiratie & tips

Met Kerst wil je gezelligheid en dat iedereen geniet. En kinderen genieten over het algemeen niet van de wildste culinaire uitspattingen. Daarom helpen we jou een kidsproof kerstmenu samen te stellen.

Vindt jouw kind het ook zo leuk om uit eten te gaan? Trek dan alles uit de kast om ze die restaurantbeleving thuis te laten ervaren. We delen een paar leuke tips.

Houd jouw kind ook zo van knutselen? En van koken? Hoe leuk is het dan om die twee te combineren door te knutselen met eten. Een eenvoudige klassieker is een ketting maken door chips-ringetjes aan een dropveter te rijgen.

Heb jij een kleine keukenheld in huis? Veel kinderen vinden het hartstikke leuk om te koken. Het is ook een gezellige activiteit om samen te doen. Met deze tips worden ze echte keukenprinsen of -prinsessen.

Meer kerstinspiratie

Kerst Voorgerecht kerst Hoofdgerecht kerst Kerstdessert Kerstborrel Gourmetten met kerst Amuse kerst Beenham kerst Biefstuk kerst Boeuf Bourguignon Bijgerechten kerst Carpaccio Familierecepten Garnalencocktail kerst Grand dessert kerst Inspiratie voor kinderen Kalkoen Kerst op school Kerstboom servetten vouwen Kerstbrunch
Kerstbuffet Kerstdecoratie Kerstdiner Kersthapjes Kerst knutselen Kerstkoekjes Kerstkransjes Kerstlunch Kerstmenu Kerstmenu 2 personen Kerstmenu 3-gangen Kerstmenu eenvoudig Kerstmenu culinair Kerstmenu Italiaans Kerstmenu voor kinderen Kerstmenu vegan Kant-en-klaar kerstmenu Klassiek kerstmenu Kerstontbijt Kerstpakketten
Kerstrecepten Kerstrecepten Smulweb Kerstsoep Kerststol Kersttaart Kerst-tapas Kersttraktatie Makkelijke kerstrecepten Pasteitjes Pavlova kerst Ragout met kerst Shared dining kerst Tafel opmaken Tussengerecht Varkenshaas kerst Varkensrollade Vegetarisch kerstmenu Vegetarische kerstrecepten Voordelig kerstmenu Voorgerecht met vis Zalmfilet

Inspiratie voor gourmet

Alles over gourmetten Gourmet recepten Gourmet bijgerechten Gourmet boodschappen Gourmet groenten Gourmet salade Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet tips Gourmet lucht uit huis Gourmetten met Kerst Gourmetten met kinderen