Laden...

Andijviestamppot

Naast een heerlijke boerenkoolstamppot met worst of zuurkoolstamppot met spekjes, is ook andijviestamppot makkelijk en lekker om te maken. In een andijviestamppot kun je dan ook weer variëren met verschillende ingrediënten. We helpen je graag op weg met de lekkerste recepten en variatietips.

Andijviestamppot maken

Voor het maken van andijviestamppot, gebruik je rauwe andijvie. Andijviestamppot is in een handomdraai gemaakt. Zo maak je het:

  1. Schil 1,5 kilo aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. 
  2. Breng de aardappelen in 20 minuten aan de kook. Per kilo aardappelen gebruik je ongeveer 500 gram andijvie. Hier neem je dus 750 gram andijvie. 
  3. Na het afgieten van de aardappelen voeg je 125 ml crème fraiche en de rauwe andijvie toe. 
  4. Stamp de rauwe andijvie en aardappelen tot een smeuïge stamppot. Genieten maar!

Recepten met andijviestamppot

Naast de variatietips willen we je natuurlijk ook helpen met complete recepten. Laat je inspireren door de makkelijke recepten en kies welk gerecht je als eerste gaat maken. En natuurlijk ook recepten voor de perfecte gehaktbal. Smaakt heerlijk bij je andijviestamppot.

Variaties met andijviestamppot

Er zijn verschillende ingrediënten te bedenken die je andijviestamppot nóg lekkerder maken. En het grootste voordeel van de variatietips: het kost weinig extra moeite en het verrijkt de smaak van je stamppot echt. We hebben de beste tips voor je verzameld.

Andijviestamppot met spekjes

Spekjes geven een lekkere bite aan de andijviestamppot en geven daarnaast een zoute smaak mee. Doe tijdens het koken van de aardappelen 250 gram spekjes in een koekenpan en bak deze op hoog vuur. Na het uitbakken van de spekjes leg je ze op een keukenpapiertje. Deze trekt het meeste vet eruit en maakt de spekjes extra knapperig. Na het stampen van de andijviestamppot, doe je ook de spekjes in de pan en roer je ze goed door de stamppot. Dat wordt echt smullen!

Andijviestamppot met gehakt

Als variant op de bekende andijviestamppot met worst, kun je ook eens variant met gehakt serveren. Hoe? Simpel: rul 400 gram gehakt in een koekenpan. Voeg voor de smaak een ui, twee tenen knoflook en wat zout en peper toe. Als je de andijvie en de aardappelen gaat stampen, voeg je ook het gerulde gehakt toe. Een ander soort stamppot met een vernieuwd uiterlijk en een heerlijke smaak!

Andijviestamppot met kaas

Voor een romige en goed vullende stamppot, voeg je kaas toe aan de andijviestamppot. Gebruik hiervoor kaasblokjes, jong of oud. Zo’n 200 gram aan kaasblokjes is genoeg voor andijviestamppot met 1 kilo aardappelen. Voeg de kaasblokjes aan de andijviestamppot toe als de aardappelen net van het vuur komen. Zo smelt de kaas goed in de andijviestamppot en zet je een heerlijk gerecht op tafel.