Laden...

Boerenkoolstamppot: lekkere Hollandse kost!

Niets is zo Hollands als boerenkoolstamppot. Het bekendste gerecht met boerenkool, waarbij de worst natuurlijk niet mag ontbreken. Met boerenkoolstamppot kun je eindeloos variëren. Door diverse ingrediënten toe te voegen aan de basis, zet je telkens weer een smakelijke boerenkool op tafel die nooit gaat vervelen!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Boerenkool.jpg

Boerenkoolstamppot maken

Het maken van boerenkoolstamppot is erg makkelijk. Doe 600 gram boerenkool in een pan, leg er een 1,2 kilo geschilde kruimige aardappelen op en vul de pan met water. Laat het geheel 20 minuten koken. Voeg 100 ml warme melk toe aan de pan en stamp de aardappelen met boerenkool fijn. Zo makkelijk is het om boerenkoolstamppot te maken.
 

 

Recepten boerenkoolstamppot

Naast de smakelijke variatietips hebben we ook weer verschillende recepten voor je geselecteerd. Wordt het deze week een boerenkoolstamppot met cashewnoten en volgende week een traditionele met worst? Of andersom? Laat je inspireren met de lekkerste recepten voor een heerlijke winterse stamppot.

Variaties met boerenkoolstamppot

Om telkens weer een andere smaaksensatie op tafel te zetten, kun je variëren met verschillende ingrediënten. Om je te inspireren, hebben we de lekkerste variatietips voor je op een rijtje gezet.

Boerenkoolstamppot met kaas

Voor een extra romige en smaakvolle boerenkoolstamppot, voeg je kaasblokjes toe aan de pan. Reken op 300 gram kaas per kilo aardappelen. Doe de kaas direct na het stampen van de boerenkool en aardappelen in de pan. De boerenkoolstamppot is dan nog lekker heet. De kaas zal dan smelten en mengt dan goed door de stamppot.

Boerenkoolstamppot met ui

Bij het maken van de boerenkoolstamppot kun je de smaak wat pittiger maken door ui toe te voegen. Tijdens het koken van de boerenkool en aardappelen, doe je twee gesnipperde uien met wat boter in een koekenpan. Laat de uien even aanbakken en voeg ze vervolgens toe aan de boerenkoolstamppot. Voor een extra bite in de stamppot kun je naast uien ook spekjes toevoegen aan de stamppot.

Boerenkoolstamppot met gehakt

Terwijl de aardappelen en de boerenkool staan te koken, rul je in een koekenpan 500 gram gehakt. Kruid het gehakt naar smaak en voeg eventueel een gesnipperd uitje of twee teentjes knoflook toe. Als je de boerenkool en aardappelen gaat stampen, voeg je het gehakt toe. Meng de boerenkoolstamppot met het gehakt goed door elkaar. Boerenkoolstamppot met gehakt is extra lekker als je het een halve dag van tevoren maakt. Bak het op in de koekenpan vlak voordat je aan tafel gaat en geniet van een heerlijke stamppot met krokant korstje.