Loading...

Zuurkool stamppot

Speciaal voor alle liefhebbers van zuurkool

Bekijk alle recepten

Maak je weerstand winterproof met zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot is de perfecte maaltijd voor druilerige en koude dagen. De hoge gehaltes vitamine C en ijzer dragen bij aan sterkere weerstand. Zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst is de bekendste combinatie, maar zuurkoolstamppot met vis is ook een goede combinatie. We inspireren je graag met de heerlijkste recepten voor zuurkoolstamppot. En wist je dat zuurkool ook prima smaakt in een soep, op een broodje of in een ovenschotel?

Basisrecept voor zuurkoolstamppot

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr zuurkool
  • 100 ml warme melk
  • Flinke klont roomboter
Zet de aardappelen in een grote pan onder water en verdeel de zuurkool erover. Kook ca. 25 min. totdat je gemakkelijk in de aardappelen kunt prikken. Giet af en voeg melk en boter toe. Stamp het een gladde puree.
Bekijk de video

5x zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamp kun je op veel verschillende manier maken. Met of zonder appel. Met vlees of met vis. Ontdek wat jouw favoriete recept is.

Bekijk alle zuurkoolrecepten

Spaar voor MasterChef pannen

Haal de chef in jou naar boven met de pannen van MasterChef. Tot en met 21 januari 2020 krijg je bij iedere 10 euro aan boodschappen bij Jumbo één pannenzegel. Met 25 pannenzegels koop je een MasterChef pan naar keuze met korting.

Spaar jij mee voor zo’n RVS pan of steamer?

Bekijk de actie

Ingrediënten voor zuurkoolstamppot

Meer lekkere recepten met zuurkool

Alles wat je wil weten over zuurkool

Zuurkool is eigenlijk witte kool waar melkzuurbacteriën aan toegevoegd zijn. Deze bereidingswijze van zuurkool is Chinees. Toch staat zuurkool bekend als een klassieke Nederlandse wintermaaltijd. De ene eet het liefst zuurkoolstamppot met spekjes en de ander kiest voor zuurkoolstamppot met zalm of kibbeling. Waar je het ook mee combineert: zuurkool is goed voor de weerstand. Dat is te danken aan de probiotica, het ijzergehalte en de flinke hoeveelheid vitamine C die zuurkool bevat.

Ondanks dat zuurkoolstamppot behoorlijk vullend is, is zuurkool toch één van de lichter verteerbare koolsoorten. Jumbo heeft verschillende soorten zuurkool in het assortiment, zoals naturel, wijnzuurkool en kruidenzuurkool. Ook zijn er biologische varianten. Kookinspiratie nodig? Ook daarvoor ben je bij Jumbo aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een eenvoudig basisrecept, lekkere variaties op zuurkoolstamppot.

Zuurkool tip: kook zuurkool en aardappelen nooit tegelijk in 1 pan. Door het zuur worden de aardappelen niet goed gaar. Hoe langer zuurkool kookt, des te milder van smaak deze wordt. Een klont roomboter meekoken zorgt helemaal voor een fluweelzachte smaak

Nog meer stampen?

Ben jij op zoek naar meer winterse gerechten? Bekijk dan deze andere stamppotten.

Hutspot Boerenkoolstamppot Andijviestamppot Basisrecept stamp Alles over stamppot