Loading...

7x Kerstsoep

14 oktober 2020 | Auteur: Jumbo

Op zoek naar een overheerlijk voorgerecht voor je kerstdiner? Kies dan voor soep, want ook daar kun je iets bijzonders van maken. En als je de soep al eerder bereidt, scheelt het een hoop gestress op het moment suprême. 

Voor de feestdagen mag je best een beetje uitpakken. Denk aan kreeftensoep, truffel-pompoensoep of een smaakvolle bospaddenstoelensoep. Ook maak je het extra bijzonder door je kerstsoep in een mooi glaasje te serveren. Om je op weg te helpen, delen we hieronder 7 zalige kerstsoepen.

1. Lichte kreeftensoep met basilicumroom

6 ingrediënten  20 min 

Een indrukwekkende soep hoeft niet moeilijk te zijn. In een handomdraai zet je met slechts enkele ingrediënten deze prachtige soep neer. We gebruiken kant-en-klare kreeftensoep, voegen daar een aantal extra ingrediënten aan toe en maken het af met zelfgemaakte basilicumroom.

Bekijk het recept

2. Kerstsoep

5 ingrediënten  25 min 

Deze fluweelzachte rodebietensoep met kerststerren van bladerdeeg is om door een ringetje te halen. Een bijzondere kerstsoep die je heel eenvoudig en snel maakt, en toch overheerlijk smaakt.

Bekijk het recept

3. Pastinaak-truffelsoep met stercroutons

15 ingrediënten  45 min 

Dit smaakbommetje is de ideale soep om met Kerst te serveren. Pastinaak, knolselderij, champignons, truffelolie… hiervan warmen de smaakpapillen goed op. En de stercroutons geven de soep een extra feestelijke touch.

Bekijk het recept

4. Romige aardpeersoep met garnalen

10 ingrediënten  35 min 

Met deze kerstsoep zet je echt iets anders dan anders op tafel. Bij Jumbo zijn de aardperen alleen rond de feestdagen verkrijgbaar, dus grijp je kans deze Kerst. Er gaan Hollandse garnalen in, maar deze kun je ook vervangen door gerookte zalm of knoflookcroutons, als je liever voor vegetarisch gaat.

Bekijk het recept

5. Verse tomatenroomsoep met een kerstdakje

16 ingrediënten  20 min 

Een echte klassieker onder de soepen in een feestelijk jasje. Tomatencrèmesoep is de allemansvriend waar je jong en oud mee blij maakt. Vind je tomatensoep een beetje saai? Met dit recept maak je er echt een kerstproof gerecht van.

Bekijk het recept

6. Heldere kruidenbouillon met paddenstoelen

11 ingrediënten  25 min 

Deze heldere bouillon met verse kruiden en paddenstoelen is ideaal als er nog veel gangen volgen. Hij is licht verteerbaar, maar oh zo vol van smaak. En zoals bij bijna alle soepen heel goed eerder te maken, zodat je hem voor het kerstdiner alleen nog hoeft op te warmen.

Bekijk het recept

7. Bisque

6 ingrediënten  35 min 

Ga je voor een chique kerstdiner? Dan is bisque de kerstsoep bij uitstek. Bij het proeven van deze schaaldierensoep zul je je afvragen hoe zo weinig ingrediënten zo veel smaak kunnen geven. De perfecte start van het kerstdiner, maar ook geschikt voor een kerstbrunch of -lunch.

Bekijk het recept

Deze kerstsoepen zijn ook overheerlijk