Knolselderij bakken

Knapperige knol

Bekijk alle knolselderij recepten

De handigste tips en lekkerste recepten om knolselderij te bakken

Op zoek naar een lekker recept met gebakken knolselderij, of handige tips om knolselderij te bakken? Jumbo voorziet je graag van een flinke dosis inspiratie. Zo wordt het bakken van knolselderij pas echt een feestje.

Knolselderij bakken, doe je zo

Snijd de wortels en het eventuele groen van de knolselderij af met een groot en scherp mes. Halveer de knolselderij en snijd beide helften in schijven van 1 tot 1,5 cm dik. Leg de schijven plat op je snijplank en snijd zo eenvoudig de schil eraf. Maak er tot slot blokjes van. Nu kun je de knolselderij bakken. In een koekenpan bak je knolselderij in 12 minuten beetgaar op middelhoog vuur. Ga je knolselderij bakken in de oven? Dan doe je dat in ongeveer 20 minuten op 220 °C.

5x lekkere recepten met gebakken knolselderij

Met gebakken knolselderij tover je de lekkerste gerechten op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekruide gehakttaartjes met spek en honingboontjes, of gebakken knolselderij met champignons en kipschnitzel?

De meest gestelde vragen over knolselderij bakken

Hoe lang moet je knolselderij bakken?

Kun je knolselderij het beste bakken in de pan of in de oven?

Hoe kun je gebakken knolselderij het beste combineren?

Welke kruiden kun je het gebruiken bij gebakken knolselderij?

Kun je ook knolselderijkoekjes of frietjes bakken?

Knolselderij wokken op hoog vuur

Ga je knolselderij wokken, begin dan met het snijden. Verwijder de wortel en eventuele bladeren van de knol. Halveer de groente en snijd beide helften in plakken van 1 tot 1,5 centimeter. Snijd de schil van de rand af en maak van de plakken blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verhit olie in een wok tot deze goed heet is. Voeg de knolselderij toe en roerbak deze ongeveer 6 minuten op hoog vuur. Om de groente goed beetgaar te krijgen, kun je het nog even laten stoven in een woksaus.

De lekkerste ingrediënten voor gebakken knolselderij

Van de knol tot de olie en van de peper tot het zout. Bij Jumbo vind je alle benodigdheden voor het bakken van knolselderij. Ook lekker: de ovengroentemix van knolselderij met pompoen en cherrytomaatjes.

Meer knolselderij inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met knolselderij.

Knolselderij Knolselderij bakken Knolselderij koken Knolselderij recepten Knolselderijsoep