Mosselen bereiden en tips

Genieten van zilte, Zeeuwse schelpdieren

Bekijk alle recepten

Mosselen bereiden op allerlei manieren

Op 1 juli is het mosselseizoen weer gestart, dus we mogen weer genieten van deze zomerse delicatesse. Met een pannetje mosselen op tafel is het altijd feest! Je kunt mosselen heerlijk koken in bier, wijn of gewoon in water. Ook lekker: mosselen verwerken in paella of er een romige mosselsoep van maken. Word jij ook altijd zo blij van het mosselenseizoen? Bij Jumbo heb je volop keuze uit heerlijke mosselen. Ze zijn te koop van juli tot en met maart. Vooral in de zomer, de piek van het mosselseizoen, zijn de mosselen in trek en kun je ze op z’n verst kopen.

Gerechten met mosselen

De smaak van mosselen is met veel ingrediënten te combineren. We helpen je op weg met onze gevarieerde recepten met mosselen.

Bekijk alle mosselgerechten

Mosselen schoonmaken: zo doe je dat

Voordat je kunt genieten van mosselen in het mosselseizoen, moet je ze eerst schoonmaken. Benieuwd hoe dat gaat? We helpen je op weg met handige tips.

Doe de mosselen in een grote bak, houd onder koud stromend water en hussel ze goed door elkaar. Haal de kapotte mosselen er tussenuit. Vervolgens tik je de mosselen tegen de bak, zodat ze dichtgaan. Gaat een mossel na een flinke tik nog steeds niet dicht? Dan kan je ‘m beter weggooien.

Mosselen koken doe je zo

Wil jij mosselen bereiden? Gebruik voor het koken van mosselen een mosselpan. Als je die niet hebt, doet een grote soeppan het werk ook prima.

Doe de mosselen met gesneden groenten en specerijen naar smaak in de pan en breng met wijn, bier of water aan de kook. Schud de pan ongeveer 2 keer goed, zodat de mosselen goed door de pan bewegen. Kook de mosselen in 5 tot 8 minuten gaar. De mosselen zijn gaar als opengesprongen zijn. Controleer dit dus regelmatig.

Nog meer recepten met mosselen

Is het mosselenseizoen in volle glorie? Ontdek dan deze gerechten met mosselen. Vijf manieren om mosselen te bereiden.

Bekijk alle mosselgerechten

Hier komen onze mosselen vandaan

Wim van de Plasse kweekt de mosselen voor Jumbo op de Oosterschelde en de Waddenzee. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan deze video.

Kookvideo: mediterrane mosselen

Ook al komen de mosselen uit ons eigen land, bij het proeven van dit gerecht waan je je even aan de Middellandse Zee. In de video laten we zien hoe je mediterrane mosselen maakt.

Instructievideo: Mosselen bereiden

Hoe bereid je mosselen? In deze instructievideo laten we zien hoe je een gemakkelijk een pan heerlijke mosselen op tafel zet.

Aan de slag! Een recept met mosselen

Mosselen met bier of toch liever met groente? Kies jouw favoriete recept en voeg de ingrediënten met één klik toe aan je boodschappenlijstje.

Zo kun je mosselen bereiden: bakken

Waren de ogen groter dan de maag? Gooi de overgebleven mosselen dan niet weg. Er zijn nog meer manieren om mosselen te bereiden. Je kunt ze namelijk nog gebruiken om gebakken mosselen te maken. Heel simpel, maar oh zo lekker.

Pel de mosselen uit de schelp. Dit gaat het makkelijkst als ze nog niet helemaal afgekoeld zijn. Haal de mosselen door de bloem, zodat ze helemaal bedekt zijn. En zeef vervolgens om van de overtollige bloem af te komen. Smelt 50 gr boter in een pan totdat het gaat sissen. Bak de mosselen hierin voor zo’n 5 minuten. Bestrooi de gebakken mosselen met een beetje citroensap en ze zijn klaar om op te eten!

Smakelijke sausjes bij mosselen

Weet je niet welke saus je bij mosselen kunt serveren? Er zijn verschillende mosselsauzen, afhankelijk van de variatie van je mosselgerecht. Bij mediterrane mosselen is een knoflooksausje bijvoorbeeld erg lekker. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de speciale mosselsaus. Ook remoulade remouladesaus doet het goed bij mosselen.

Mosselen kopen

Aan de slag met mosselen? Koop je mosselen en alles wat daar lekker bij is online of bij een Jumbo bij jou in de buurt.

Meer inspiratie met mosselen?

Ontdek wat voor lekkers je kunt maken met mosselen.

Mosselen Mosselen recepten Mosselen koken Gebakken mosselen