Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Schoonmaken van de BBQ, zo doe je dat!

Barbecueën is de perfecte manier om een zomerse dag in het park, op het strand of in je eigen tuin af te sluiten. Maar wanneer je nog een dikke aangekoekte korst vet van het barbecuerooster moet schrobben, klinkt dat opeens als een minder goed plan. Gelukkig hoeft het schoonmaken van je barbecuerooster helemaal niet zo’n rotklus te zijn.

Met een barbecuereiniger is het niet nodig om jezelf in het zweet te werken. Dit spul is er namelijk speciaal voor gemaakt en zorgt ervoor dat het hardnekkige vuil vanzelf loslaat. Hoe makkelijk wil je het hebben? Maar als je niet te lang wacht dan kan het ook gewoon met een doekje of sponsje en wat sop. Dan zijn de etensresten nog niet aangekoekt. Toch aangekoekte resten aan je rooster? Gebruik een barbecueborstel. Die heeft een schraper waarmee je de grote resten verwijdert en stalen borstelharen om de laatste fijne restjes eraf te krijgen. Onze barbecue-profs laten zien hoe dat gaat.

BBQ schoonmaken met gras en een krant

Geen zin om dezelfde avond nog te boenen en geen barbecuereiniger in huis? Leg het rooster dan na het barbecueën in het gras of wikkel het in een natte krant. Dan maak je het de volgende dag net zo gemakkelijk schoon.

Zo werkt een bbq reiniger

De precieze stappen kunnen per reinigingsmiddel iets afwijken. Kijk dus altijd even naar de handleiding voor je het gaat gebruiken.

Ontgrendel de sproeiknop door de voorzijde in te drukken en deze een kwartslag te draaien. Gelukt? Spray dan het reinigingsmiddel over het gehele oppervlak van het barbecuerooster. Laat het product 5 tot 10 minuten inwerken. Boen zo nodig nog even met een sponsje om de laatste restjes vuil los te krijgen. Reinig het barbecuerooster grondig met warm water en neem het af met een doek.

Wrijf tussen het grillen met een halve ui over het rooster. Zo voorkom je dat er veel vet aan het rooster blijft kleven en bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

Rooster schoon? Klaar voor deze lekkere recepten

Bekijk alle bbq-recepten

Alles blinkend schoon met deze producten

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Vis Gepofte aardappel Satésaus Pulled pork Bavette Vega BBQ BBQ-tips

Boodschappen voor een geslaagde BBQ

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.