Loading...

Brunch

Lekker lang tafelen

Bekijk alle brunchrecepten

Brunchen: een tafel vol lekkers

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid zoals Pasen, Kerst of Moederdag. Maar je kunt je weekend ook extra gezellig maken als je een brunch organiseert met je gezin, vrienden of familie. Wat je op tafel zet? Bijna alles kan! Een frisse salade, een smakelijk soepje, zoete lekkernijen, een goedgevulde quiche en natuurlijk het lekkerste brood: van verse boterhammen tot knapperige broodjes uit de oven.

Makkelijke brunch recepten

Bekijk alle makkelijke brunch recepten

Broodjes & Sandwiches

Onmisbaar op je brunchtafel: broodjes en sandwiches. Je kunt natuurlijk broodjes afbakken en het beleg op tafel leggen, zodat iedereen zelf aan de slag gaat.
Of… je maakt van die feestelijk belegde broodjes, een spectaculaire broodtaart en bouwt de lekkerste sandwiches.

Quiche & hartige taarten

Mmm! Wat gaat het huis lekker ruiken als je een hartige taart of goedgevulde quiche in de oven bakt. Een klein puntje quiche past perfect bij een brunch.
De lekkerste maak je gewoon zelf met deze recepten.

Hoe stel je een brunch samen?

Tijdens een brunch is het altijd leuk als je van alles wat op tafel zet. Zoet en hartig, koud en warm: alles kan. Denk bijvoorbeeld aan een klein kopje soep, verschillende broodjes met het lekkerste beleg, een frisse salade, eiergerechten en zelfs gebak. En onthoud: het hoeft echt niet allemaal zelfgemaakt te zijn! Jumbo heeft genoeg heerlijke producten die je zo op tafel kunt zetten.

Brunchen met kinderen, kan dat?

Ja, natuurlijk! Zorg dat je ook een aantal dingen op tafel hebt staan waar de kinderen van smullen. Ze vinden het vast een feestje om zelf te mogen kiezen uit al dat lekkers.

Maar wat ze nóg leuker vinden: een eigen plekje. Maak een speciale kindertafel of laat ze gezellig binnen picknicken op een kleed. Een paar kleurplaten of spelletjes erbij voor als ze uitgegeten zijn en klaar ben je! Zo kunnen ze samen de grootste lol hebben, zonder dat de grote mensen er doorheen praten. En andersom natuurlijk ook.

Het oog wil ook wat

Een brunch is vooral culinair genieten. Maar als het er ook nog eens leuk uitziet, is dat extra genieten. Dus vergeet de aankleding niet. Bij Jumbo vind je ook leuke servetten, een mooi tafelkleed én kleurrijke bloemen van het seizoen. Als je een paasbrunch organiseert, is het ook leuk om wat chocoladehaasjes op tafel te zetten en kleine schaaltjes met paaseitjes. En tijdens een kerstbrunch kun je bijvoorbeeld kleine kerstballetjes, kersttakjes of andere kerstversiering gebruiken om de tafel mee te versieren.

Variëren met salades

Een salade mag niet ontbreken op de brunchtafel. Maak bijvoorbeeld een traditionele Caprese salade, een frisse Caesar salade of salade met gerookte kip of zalm. Maak de salade op een grote schaal op. Zo ziet het er ook nog eens geweldig uit. Bekijk deze recepten.

Soepje?

Ga je voor een klein kopje soep of een grote pan soep op tafel? Hoe dan ook past soep uitstekend bij een brunch. Maak je soep niet te zwaar, zodat er ruimte over is voor alle andere gerechten. Een lichte groentesoep of bouillon is daarom perfect voor brunch.

Smoothies & Sapjes

Bekijk meer smoothies

Voor de zoetekauwen

Bekijk meer lekkernijen

Alle boodschappen voor een perfecte brunch

Ontdek het complete assortiment

Vind de perfecte wijn bij je brunch

Bij een uitgebreide brunch, kun je gerust een wijntje serveren. Maar met zo’n groot aanbod is het soms een grote uitdaging om de juiste vinden. Een droge witte, een robuuste rode, een zoete rosé of misschien zelfs een feestelijke bubbeltje tijdens de brunch? Met behulp van onze Wijnvinder selecteer je de perfecte wijn.

Alles over de brunch

Een brunch is een verlaat ontbijt of een vroege lunch. Daarom is een brunch vaak een ontbijt en lunch in één. De afkomst van het woord brunch komt uit de Engelse taal. Een combinatie van ‘breakfast’ en ‘lunch’. Wat de perfecte tijd is om te brunchen? Vanaf ongeveer 10.30 uur tot 14.00 uur. Want je mag gerust lekker lang aan tafel blijven tijdens een brunch. 

Tijdens een brunch mag je gerust meer serveren dan alleen broodjes. Serveer ook een lekker soepje, een salade, wrap, smoothie of zelfs zoet gerecht. Lijkt een brunch dan op een high tea? Ja, vergelijkbaar met een brunch is de high tea: je serveert een pot thee met allerlei hartige en zoete hapjes. Een high tea heeft dus veel overeenkomsten met een brunch. Toch is er wel een verschil: het tijdstip waarop een high tea of brunch wordt gehouden. Een high tea wordt vaak na de lunch gehouden, bijvoorbeeld rond 15.00 uur in de middag.