Loading...

Witlof uit de oven

Romig en zacht met een goudbruin korstje

Bekijk alle witlofrecepten

Witlof uit de oven: culinair aan de slag

Witlof is één van onze favoriete groenten: gemiddeld eten Nederlanders drie kilo witlof per jaar. Met zijn onmiskenbare, licht bittere smaak en zachte structuur past deze groente perfect in een smeuïge ovenschotel. Maar niet alleen ovenschotels zijn populair, je kunt alle kanten op met witlof uit de oven. Ontdek de mogelijkheden en ga aan de slag!

5x recepten voor witlof uit de oven

Romige witlof uit de oven met ham en kaas is een echte klassieker. Er zijn echter nog zoveel creatieve recepten voor witlof uit de oven. Wat denk je bijvoorbeeld van witlofschotel met gehakt en mandarijn of een tarte tartin van witlof met feta? Welk recept voor witlof uit de oven ga jij maken?

5x verrassende witlofgerechten

Naast smeuïge ovengerechten kun je eindeloos variëren met witlof. Stoven, bakken, wokken en koken, witlof kan het allemaal heel goed hebben. Ook rauw is de groente populair. Bekijk deze verrassende recepten en tover een heerlijk witlofgerecht op tafel.

Kook met ons mee en maak de meest zalige witlof uit de oven klaar

In ‘Wat eten we?’ kwamen verschillende witlof ovengerechten voorbij. Kies jouw favoriete gerecht, haal de boodschappen in huis en kook met ons mee.

Witlofschotel met gehakt en mandarijn
Witlof met hasselback-aardappelen

De meest gestelde vragen over witlof uit de oven

Hoe voorkom ik dat mijn witlof in de oven waterig wordt?

Hoe lang moet witlof in de oven?

Hoe zorg ik ervoor dat de witlof minder bitter smaakt?

De witlof van jumbo komt vers van ‘t land

De witlof van Jumbo is het hele jaar door verkrijgbaar en komt vers van het land. Onze witlof wordt dagelijks geteeld door vaste telers in Nederland. Naast de witlof kun je bij Jumbo natuurlijk ook alle andere ingrediënten voor een lekker witlof ovengerecht vinden. 

Meer inspiratie met witlof?

Ontdek alle recepten en variatetips met witlof.

Witlof Witlof uit de oven Witlof koken Witlof roerbakken Witlof recepten