Food

Eggs benedict maken & meer met gepocheerd ei

4 maart 2022 | Auteur: Jumbo

Populair bij het paasontbijt, de paaslunch of de paasbrunch: dat is het gerecht eggs benedict. Maar het misstaat ook zeker niet als voorgerecht met Pasen. Ben je op zoek naar een lekker eggs benedict recept? Wij delen onze favorieten én een paar andere feestelijke variaties met een gepocheerd ei. Met een recept van Jumbo wordt eggs benedict maken een eitje.

Bekijk stappenplan ei pocheren Bekijk stappenplan Hollandaise saus

1. Hét eggs benedict recept

8 ingrediënten  20 min 

Eggs benedict zoals eggs benedict hoort te zijn: met dit recept zit je altijd goed. Met een perfect gepocheerd ei als basis, plakje ham erbij en dat op een vers geroosterd broodje. Onmisbaar bij een feestelijke brunch.

Bekijk het eggs benedict recept

2. Eggs benedict met zalm, spinazie en kaas

8 ingrediënten  25 min 

Groente verwerken in je eggs benedict? Geen probleem. Met wat verse spinazie voeg je vitaminen én smaak toe. Ook lekker: je kunt aan dit eggs benedict recept zalm toevoegen, zoals een plakje gerookte zalm. Een gouden combinatie.

Bekijk dit recept

3. Groene asperges met gepocheerd ei

7 ingrediënten  20 min 

De hoofdrolspeler van een eggs benedict recept is natuurlijk het gepocheerde ei. Wil je hiermee eens iets anders dan eggs benedict maken? Ga dan voor dit verrukkelijke gerecht met groene asperges en dragonmayonaise.

Bekijk dit recept

4. Romige knoflooksoep met gepocheerd ei

10 ingrediënten  25 min 

Perfect als lekker hapje tijdens een feestelijke lunch of brunch, maar ook zeker te serveren als smakelijk voorgerecht. Serveer het in een knapperig pasteitje of als je daar niet van houdt, in een mooi glaasje. Hoe dan ook: een heerlijk gerechtje!

Bekijk dit recept

5. Knapperig pasteitje met gepocheerd ei

10 ingrediënten  35 min 

Perfect als lekker hapje tijdens een feestelijke lunch of brunch, maar ook zeker te serveren als smakelijk voorgerecht. Serveer het in een knapperig pasteitje of als je daar niet van houdt, in een mooi glaasje. Hoe dan ook: een heerlijk gerechtje!

Bekijk dit recept

Meer feestelijke ei-recepten

Vind je een ei pocheren te veel gedoe of ben je gewoon op zoek naar meer lekkere variaties met ei? Wij inspireren je graag met deze bijzondere recepten met ei.

Meer inspiratie & tips voor Pasen

Food

Lekker lang tafelen, dat hoort bij Pasen. Met een beetje van jezelf en een beetje van Jumbo maak je van je aanrecht of eettafel zo een hotelwaardig paasbuffet.

Food

Populair bij het paasontbijt, de paaslunch of de paasbrunch: dat is het gerecht eggs benedict. Maar het misstaat ook zeker niet als voorgerecht met Pasen.

Food

Van chocolade paaseieren alleen kunnen kinderen natuurlijk niet leven. Daarom zetten wij graag een aantal heerlijke kidsproof paasrecepten op een rij. 

Food

We zetten onze favoriete desserts voor Pasen op een rij. Met deze recepten maak je er een écht vrolijk Paasfeest van.

Food

De tafel gezellig decoreren tijdens Pasen? Bekijk dan onze tips om je tafel mooi op te maken. Dus of je nu een paasontbijt of paasbrunch maakt, met deze ideeën komt iedereen in de paasstemming.

Food

Met deze vegetarische gerechten tover niet alleen een verrukkelijke paasbrunch op tafel, maar ook een lach op ieders gezicht. 

Food

Geen Pasen zonder ei. Van eieren om te koken tot paaseieren in de lekkerste smaken: we zetten onze lekkerste eitjes op een rijtje.

Food

Leuk voor Pasen of Moederdag, zelfgemaakte chocoladetruffels. Met deze basisrecepten kun je naar hartenlust variëren.